Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin ekonomik büyümesinin beklentinin altında yavaşlaması ve Avrupa'daki borç krizine ilişkin endişelerin gevşemesiyle Standard&Poor's 500 Endeksi finansal krizdeki kayıplarını silerek rekora tırmandı.

Hewlett-Packard Co. ve International Business Machines Corp. yüzde 1.1'er yükselerek, büyük şirketler arasındaki kazançları devam ettirdi. GameStop Corp., kârın beklentinin üzerinde gelmesi sonrasında yüzde 5.8 oranında ralli yaptı. Deckers Outdoor Corp., Jefferies Group Inc. fiyat hedefini yükseltmesi sonrasında yüzde 6 değerlendi. BlackBerry, 4. çeyrek bilanço rakamlarını açıklamasının ardından yüzde 0.8 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 1,569.19 puana yükselerek 9 Ekim 2007'deki zirvesi 1,565.15 puanı aştı. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.4 artışla 14,578.54 puandan rekor tazeledi. Amerikan Borsalarında 5.7 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 9.4 altında kaldı. Amerikan borsaları bugün Paskalya tatili sebebiyle kapalı olacak.

Geçtiğimiz on yılda 2 ayı piyasasından geçildiğini ve hisse senedi yatırımcılarının bu zamana kadar dayandığını belirten Cabot Money Management Inc.'in yatırım genel müdürü ve başkanı Robert Lutts, hisselerde güçlü dönemin sonuna gelinmediğini, henüz başında olunduğunu söyledi.

S&P 500 Endeksi'nin rekorun üzerine tırmanması, endeksten 10 trilyon dolar silen ayı piyasasından da toparlanmaya işaret ediyor. Endeks bu çeyrekte yüzde 10 yükselerek son 1 yılın en iyi performansını gösterdi.