Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Atlanta Başkanı Dennis Lockhart, ABD'nin istihdam piyasasının güçlendirilmesi için bu yılın sonlarına ya da 2014'ün ilerleyen zamanlarına kadar Fed'in parasal genişlemeyi sürdürmesinin gerekebileceğini ileri sürdü.

Alabama eyaletinin Birmingham kentinde konuşan Lockhart, "Varlık alımlarının azaltılması için ileri görüşlülük gerekiyor ve kanımca ekonomiye zarar yapmadan bunu idare etmek için en azından bu yılın ilerleyen zamanları ya da önümüzdeki yılın başlarına kadar temponun korunması gerekiyor" dedi.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nde bu yıl oy hakkına sahip olmayan Lockhart, yüzde 7.7'lerde seyreden işsizliğin azaltılması için merkez bankasının aylık 85 milyar dolarlık Hazine ve mortgage tahvili alımlarına destek verdi. Fed Başkanı Ben S. Bernanke geçtiğimiz ay Fed'in istihdam piyasasındaki ücret, işsizlik maaşı başvuruları ve bordro verilerine göre varlık alımlarının büyüklüğünün değiştirilebileceğini dile getirmişti.

Birmingham Kiwanis Kulübü'ne yaptığı konuşmasında ekonomide umut vadeden gelişmelerin olduğunu, ancak istihdam piyasasında kaydadeğer ilerleme görünümüne işaret eden sürdürülebilir bir hızın henüz netlik kazanmadığını belirtti.

Şimdilik beklemede kalmaktan yana olduğunu ifade eden Lockhart, "Birçok ay üst üste olumlu veri görülürse, o zaman geri adım atabileceğimize ikna olurum" dedi.