Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:47'de güncellendi)

ABD şirketleri Mart ayında inşaat sektöründeki sınırlı istihdamın etkisiyle beklenenden daha az istihdam yarattı.

New Jersey merkezli ADP Research Institute tarafından açıklanan rakamlara göre 158,000 kişilik istihdam artışı Şubat ayının revize edilmiş rakamı olan 237,000'in altında kalırken, Ekim ayından bu yana en düşük rakam olarak da dikkat çekti. Bloomberg anketine katılan 39 ekonomistin tahmin medyanı 200,000 olarak gerçekleşti.

ADP ile beraber verileri hazırlayan Moody's Analytics Inc. şef ekonomisti Mark Zandi, "İstihdam piyasası gelişim göstermeye devam ediyor ama biraz oradan ve biraz buradan" yorumunu yaptı.

Zandi açıklamasında, Sandy Kasırgası'nın inşaat sektörü için yarattığı fırsatların yavaş yavaş dolmasıyla inşaat firmalarında istihdamın düştüğünü belirtti. Zandi aynı zamanda sağlık sigortasına yönelik düzenlemelerin 50 ve daha fazla çalışanı olan firmalarda istihdamda yavaşlamaya neden olmuş olabileceğini dile getirdi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri 170,000 ile 240,000 arasında değişiklik gösterdi. Bir önceki ayın verileri 198,000'den yukarı yönlü revize edildi.  

(16:47'de güncellendi)