Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri dün açıklanan verilerin Mart ayında ekonomistlerin beklentilerinin yarısından daha az istihdam yaratıldığını göstermesi üzerine gerileyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'ni yılın en büyük düşüşüne sürükledi.

American Express Co. ve Coca-Cola Co. en geniş şirketler arasındaki düşüşe öncülük ederken en az yüzde 1.1 düştü. F5 Networks Inc. teknoloji hisseleri arasında en büyüyük kaybı yaşadı ve yüzde 19 geriledi. Cisco Systems Inc. ve Juniper Networks Inc. en az yüzde 2 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi New York'ta yüzde 0.4 kayıpla 1,553.28 puana geriledi ve erken saatlerde yüzde 1.3'e varan kaybını kısmen silmiş oldu. Gösterge endeksi hafta genelinde yüzde 1 geriledi. Dow Jones endeksi 40.86 puan düştü ve 14,565.25 puan oldu. S&P 500 endeksinde işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 1.2 üzerinde oldu.

Miami merkezli Wells Fargo Private Bank bölgesel şef yatırım yetkilisi David Roda, "Veriler hayal kırıcı ve biraz da olsa endişe verici ama bir aydan henüz bir trend oluşmuyor. Evet, üzerinde yoğunlaşılması gereken bir hedef eksikliği ama bizim istihdamda ılımlı bir iyileşme görüleceği beklentimizi değiştirmiyor. Piyasaları tedirgin ettiği için hisse almak adına güzel bir gün" ifadelerini kullandı.