Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri bu hafta açıklanan verilerin ABD ekonomisinde yavaşlama olabileceğini sinyallemesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanma için risklerin devam ettiğini söylemesiyle Kasım 2012'den bu yana en büyük kaybını yaşadı.

Vodafone Group Plc., Verizon Communications tarafından satın alınacağı iddialarının yalanlanmasıyla yüzde 2.1 değer kaybetti. Kazakhmys Plc ve Evraz Plc geçtiğimiz hafta yüzde 7'den fazla değer kaybetti. Alcatel-Lucent SA, Deutsche Bank AG tarafından hisselerinin satın alınması tavsiyesinde bulunmasıyla beraber yüzde 3.9 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Paskalya tatilinin ardından geçen 4 günde yüzde 2.3 düştü ve 10 aydan uzun bir sürenin en uzun kaybını tamamlamış oldu. Bu düşüş, Stoxx 600'ün bu yıl gerçekleştirdiği ralliyi yüzde 2.7'ye indirdi.

Londra'da bulunan Investec Asset Management portföy yöneticisi Philip Saunders, "Piyasalar ABD'den gelecek haberlere gönelik hassas olacaktır. Avrupa'da büyüme, veya büyümenin olmaması, büyük bir problem. Japon yetkililer yaklaşık 20 yıl sonra sonunda harekete geçti; umarım Avrupalılar için bu kadar uzun sürmez" ifadelerini kullandı.