Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut  Kocaman, deplasmanda Orduspor'u 2-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, ilk dakikalardan itibaren rakibin kendileri üzerinde baskı kurduğunu belirten Kocaman, ''Maçın ilk 15-20 dakikalık bölümünde rakip takım sert, saldırgan ve istekli oynadı. Daha sonra oyunun kontrolünü yavaş yavaş ele aldık. Çok pozisyona giremedik, çok atak üretemedik ama galibiyet gollerini bulmayı bildik. Buraya gelirken hem zihinsel hem fiziksel olarak yorgunduk ancak oyuncularımız bugün de ne kadar sağlam olduklarını gösterdiler. Futbolcularıma teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

-''Salih beni şaşırtmadı''

Maçın iki golünü de kaydeden Salih'in kendisini şaşırtmadığını kaydeden Kocaman, ''Salih becerikli bir oyuncu. Ona doğruları söylemekten ve doğru çalıştırmaktan başka söyleyeceğim bir şey yok. Diliyorum şansı, bahtı ve yolu açık olsun. Çok değerli bir oyuncu'' ifadesini kullandı.
Kocaman kadroda sürekli rotasyon yapmasıyla ilgili bir soruyu ise şöyle yanıtladı:
''Bu kadar yoğun maç temposunda buna mecburum çünkü yorgunluk bir süre sonra oyuncuya yapışıyor ve verimsizlik başlıyor. Geçen sezon çok sıkıştırılmış bir sezondu. Çok kısa zamanda çok maç yaptık. Hafta içi ve hafta sonu sürekli maçlar oynanıyordu. Bu herkes için deneyim oldu. Bu sezon bunun bir adım daha ötesine geçtik, çok daha fazla maç oynuyoruz. Özellikle medyanın ve taraftarın da bunu anlaması gerekiyor. Hiçbir futbolcuyu keyiften ya da keyifsizlikten oynatmama gibi bir durum söz konusu değil. Her oyuncunun durumuna bakarak karar veriyoruz. Başka şansımız yok.''

-''Caner'in inişleri, çıkışları olabilir''

Aykut Kocaman, ''Caner'in performansını nasıl buldunuz?'' sorusuna karşılık, ''Caner'in inişleri, çıkışları olabilir. Oyunculardan birtakım beklentilerimiz var. Bunlar bazen karşılanıyor, bazen karşılanmıyor ama orta ve uzun vadede oyuncular bu beklentilere cevap verebiliyor. Caner de bunlardan biri. Uzun zamandır beraberiz, 3 seneyi bitirmek üzereyiz. Oynadığı zaman doğru ve yanlış her şeyini ortaya koyan, oynamadığı zaman antrenmanları aksatmayan bir oyuncu'' değerlendirmesini yaptı.

-''Rakibimizin bizden önce oynaması baskı yaratıyor''

Kocaman, ''Galatasaray ile aynı maç saatlerinde oynamak ister misiniz?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:
''Aynı saatlerde oynayabilmek çok olanaklı gözükmüyor. Rakibimizin Real Madrid maçının sonucunu beklememiz lazım. Ondan sonra belki bir şey yapılabilir. Belki 1 hafta veya 2 hafta sonra bu uygulamaya geçilebilir. Rakibimizin bizden önce oynaması baskı yaratıyor. Rakibimizin oynayıp kazandığı maçlardan sonra nasıl ki biz gerilebiliyorsak ertesi gün biz kazandığımız zaman da rakibimiz gerilebiliyor. Bu bilek güreşinde son nefesini tutan kazanacak gibi gözüküyor. En azından Galatasaray'ın dünkü maçıyla ilgili bizim tarafımızda bir gerginlik yok. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim.''
Maç öncesinde yayıncı kuruluşun canlı yayınına katılmamasıyla ilgili yöneltilen soruyu da cevaplayan Kocaman, ''Yayıncı kuruluş kendine dönüp bir bakmalı. Bizim kulübümüze, oyuncularımıza odaklandığı kadar diğer yerlere de odaklanırsa daha iyi olur gibi gözüküyor. Herkese eşit mesafede olmalarını temenni ediyorum'' diye konuştu.

AA