Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in İran'ın nükleer programı karşısında, dost da olsa hiçbir ülkeye güvenemeyeceklerini belirtti.
Netanyahu, Kudüs'te Yad Vashem Müzesindeki Yahudi soykırımı kurbanlarını anma töreninin açılışında yaptığı konuşmada, uluslararası toplumun İran'ın nükleer programına son vermesi için harcadığı çabaları takdir ettiklerini ancak İsrail'in, en iyi dostları da olsa hiçbir durumda kaderini başka ülkelerin ellerine bırakamayacağını ifade etti.
Yahudi soykırımından bu yana değişenin, İsrail'in ona ait güçlerle kendini savunma kararlılığı ve becerisi olduğunu vurgulayan Netanyahu, İran'ın İsrail'i yok etme niyetini açıkça beyan ettiğini ve bu hedefe ulaşmak için her yolu denediğini ileri sürdü.
Netanyanu, "İranlı liderler İsrail'in Ortadoğu'dan sökülüp atılması gereken kanserli bir tümör olduğunu söylüyor. Yahudi halkına duyulan bu düşmanlık dünyadan kaybolmadı, yüz değiştirdi ve İsrail'e karşı nefrete dönüştü" dedi.
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de konuşmasında, İranlı liderleri kınadığını belirtti.
Avrupa'daki Yahudi düşmanlığına değinen Peres, "krizlerin bir kez daha yeni nazi partilerinin kurulması için kullanıldığını, bunun gülünç ancak tehlikeli olduğunu" ifade etti.