Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:09'da güncellendi)

Gelişen piyasa hisselerinin bir çoğu Çin'deki kuş gribi enfeksiyonları ve Kuzey Kore'nin nükleer silah kullanabileceği tehditleri üzerine düşüş yaşadı. Macaristan forinti ise son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

EVA Airways Corp. ve China Airlines Ltd. en az yüzde 6 değer kaybetti. Güney Kore wonu, Kuzey Kore ile çatışma riskinin gittikçe yükselmesiyle beraber son 8 ayın en düşük seviyesine geriledi. Polonya'nın en büyük ikinci bankası Bank Pekao SA son 4.5 ayın en zayıf seviyesinden ralliye geçti, Türkiye İş Bankası AŞ ise Temmuz ayından bu yana kaydettiği en uzun kayıp periyodunu sonlandırdı. Macaristan merkez bankasının kredi büyümesini teşvik amacıyla toplantılara başlamasıyla forint değer kazandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saatiyle 13:25'te yüzde 0.1'den daha az yükselerek 1,008.14 puana gelirken, yükselen 287 hisseye karşılık 344 hisse değer kaybetti. Çin, Mart ayında 6 kişinin ölümüne yol açan kuş gribi enfeksiyonuna 3 kişinin daha yakalandığını açıklarken, Güney Kore Ulusal Savunma Bakanı Kim Jang Soo dün yaptığı bir açıklamada Kuzey Kore'nin 10 Nisan yakınlarında provokasyon amaçlı bir misil denemesi yapabileceğini dile getirdi.

Londra'da bulunan Barclays Plc gelişen piyasa stratejisti Koon Chow, "Asya, Kore'deki jeopolitik belirsizlikle sarsılırken, diğer gelişen piyasalar Japonya ve ABD'de yapılan parasal teşviğin gelişen ülke piyasalarında hisselere talebi artıracağı beklentisinden faydalanıyor" ifadelerini kullandı.

MSCI Gelişen Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Endeksleri son 6 günün ilk kazancını gerçekleştirerek yüzde 1.4 yükseldi, Alman sanayi üretimi Şubat ayında sıçrama gösterdi. 

(16:09'da güncellendi)