Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale Real Madrid'in yükseldiğini ancak bugün kazanarak önemli bir iş başardıklarını söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Terim, kazandıkları için çok mutlu olduğunu ve oyuncularını tebrik ettiğini belirterek, "Özellikle ikinci yarı çok iyi oynadık. Belki turu atlayamadık ama oyuncularım bu gururu herkese yaşattılar. Real Madrid'e başarılar diliyorum. İnşallah finale ve kupayı kazanmaya giderler. Oyuncularımı da alınlarından öpüyorum" dedi.
Göreve gelirken taraftarlara bir söz verdiğini aktaran Terim, "Kazanırken de kaybederken de gurur duyacakları bir Galatasaray vadetmiştim. Bugün takımımız böyleydi. Bunun için mutluyum. Mücadelemiz tura yetmemiş olabilir ama galibiyete yetti" diye konuştu.

-"Skor 3-1'e gelince tur için ümitlendik"

Sarı-kırmızılı teknik adam, yöneltilen bir soru üzerine, maçta skor 3-1'e gelmeden ne kendisinin ne de başkalarının tur beklentisi olduğunu aktarırken, şunları söyledi:
"Oyun 3-1'e gelince ben de tur beklentisine girdim, seyirci de tur beklentisine girdi. Bu ümidi taşıdık. İki maça baktığımızda hakem konusunda birtakım şeyler var. Bunun değerlendirmesi artık bizim tarafımızdan değil, basın tarafından yapılmalı. Norveçli ve Fransız hakemlerle ilgili konuları buraya getirmenin manası yok. Bugün bizim için başka önemli şeyler vardı. İlk maçta 3 yediğimiz bir rakibe ikinci maçta 3 atabiliyoruz. Yediğimiz ilk gol için herkes 'ofsayt' diyor. Bizi bozan bir gol olduğu için bahsediyorum. Neredeyse ilk devreyi boşa harcadık."
İlk maçta verilmeyen penaltının ve Burak Yılmaz'ın cezalı duruma düşmesinin bugünkü maça yansımasının sorulması üzerine Terim, "Burak'ı aramaz olur muyum. O, Şampiyonlar Ligi'nin Ronaldo'dan sonra en fazla gol atan oyuncusu ve en önemli silahımız. Orada atabileceğimiz bir golü aramamak mümkün değil. Oradan bir golle gelsek çok değişik olurdu" ifadelerini kullandı.
İlk maçta Burak Yılmaz'ın pozisyonu dışında da ilk yarıda verilmeyen bir penaltı olduğunu aktaran sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "3-1 başka bir skor. Orada skor 1-0 ve 3-0'ken verilmeyen penaltılar vardı. Atacağımız gol bizi başka bir seviyeye taşır, Real Madrid'i de sıkıntıya sokardı. Orada 3-0 yenildik ve bugün de ilk golü yedik. Böyle tarihi maçlar çok az olur. Dünya çapındaki oyunculara sahip Real Madrid'e karşı oynuyorsunuz. İkinci yarıda çok iyi futbol oynadık. Artık yapacak bir şey yok. Buranın gediklisi olmalıyız ki, Türk kulüpleri burada daha çok gezmeli ki bu pozisyonları hakemler verebilsin" şeklinde konuştu.

-"1996-2000 döneminin önündeyiz"

Tecrübeli teknik adam, bugünkü Galatasaray takımının 1996-2000 döneminin önünde olduğunu söyledi.
O dönemde 4 yılın sonunda UEFA Kupası'na uzandıklarını aktaran Terim, "Şimdi daha ileride gözüküyoruz. Geride kalan sezonda şampiyon olduk ve TFF Süper Kupa'yı aldık. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktık, çeyrek finale kaldık. Mayıs ayında Allah nasip ederse yönetimimizle tekrar oturulup konuşulmalıdır. Neyimiz eksik bakılıp, tekrar bir yol haritası çizilmelidir. Yola daha güçlü çıkmalıyız. Güçlüyüz ama daha da güçlü olmalıyız" ifadelerini kullandı.

-''Galatasaray'la finali görmek aslolandır''

Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde başka bir takımla ya da Galatasaray'la finale yükselmek arasındaki farkın sorulması üzerine, ''Fatih Terim'in Galatasaray ile finali görmesi aslolandır. Başka bir takımla final görmem kariyerim açısından gurur verir ama Galatasaray'la oynayacağım final ve elde edeceğim şampiyonluk çok farklı olur. Hiçbir haz beni bu kadar mutlu edemez'' diyerek sözlerini tamamladı.