Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:14'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, ABD ve Japonya merkez bankalarının teşvik önlemlerini devam ettireceği spekülasyonları ve Güney Kore'nin beklenenden daha az işsizlik oranı açıklamasıyla bir haftanın zirvesini gördü.

LG Electronics Inc., NH Investment&Securities Co.'nun kârlarında artış öngörmesi ve küresel fonların yeniden Güney Kore hisselerini satın almaya başlamasıyla 1 yılın zirvesine tırmandı. Aluminum Corp. of China Ltd., Shanghai Securities News'in Çin'in alüminyum kullanımını destekleyici politikalar açıklayabileceğini söylemesinin ardından 18 Ocak'tan bu yana en büyük sıçramasını yaptı. Mr Price Group Ltd. ise kârının beklentilerin yüzde 20 üzerinde çıkması üzerine Güney Afrika perakendecilerinin yükselişine öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saatiyle 14:15'te yüzde 0.7 yükselerek 1,023.49 puan oldu ve yükselişini 2. güne taşıdı. Bugün açıklanan veriler Güney Kore'nin işsizlik oranının Mart ayında yüzde 3.2'ye düştüğünü gösterdi. Bloomberg anketine katılan 10 ekonomistin tahmin medyanı ise yüzde 3.3 olarak gerçekleşti. Bank of Japan lideri Haruhiko Kuroda, bankanın yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşması için gerekli bütün önlemleri alacağını belirtti.

Güney Kore'den gelen işsizlik verisinin ülke ekonomisinde ilerlemeye işaret ettiğini belirten Manulife Asset Management Co.'nun hisse müdürü Tran Thi Kim Cuong, teşvik politikalarının hisse senedi piyasaları için pozitif bir kataliz olduğunu ifade etti.