Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiltere'nin "Demir Leydi" lakaplı ilk kadın Başbakanı Margaret Thatcher'ın vefatından önceki son anlarının detayları basına yansıdı.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Thatcher'ın Pazartesi günü yere saatle 11.25'te (TSİ 13.25) Ritz Oteli'nde kaldığı odada, yatağında gazeteleri okurken felç geçirdiği bilgisi aktarıldı.

Hastaneye yakınlığı dolayısıyla yılbaşından bu yana Londra'nın merkezindeki Ritz Oteli'nde kalan Thatcher'ın, geçirdiği felç sırasında bir hemşirenin yanında bulunduğu ve acil olarak doktorun çağrıldığı kaydedildi. Doktorun birkaç dakika içinde Thatcher'ın yanına gelmesine karşın, "Demir Leydi"nin yatağında vefat ettiği bildirildi.

Thatcher'ın çocukları Mark ve Carol'ın annelerinin ölümünde yanında olmadıkları, ikisinin de yurt dışında bulunduğu belirtildi. Kendilerine edilen telefonla annelerinin vefat haberini alan Mark ve Carol'ın, Thatcher'ın eski Özel Kalem Müdürü Julian Seymour'dan konuya ilişkin bir basın açıklaması hazırlanmasını istedikleri ifade edildi.

Thatcher'ın, küllerinin, Chelsea'deki Kraliyet Hastanesinde mermer bir taşın altında bulunan, 2003 yılında hayatını kaybeden eşi Denis Thatcher'ın küllerinin yanına konulması istediği bilgisi de basında yer aldı.

Geçirdiği felç sonrası önceki gün 87 yaşında hayatını kaybeden Margaret Thatcher'ın cenaze töreni 17 Nisan'da Aziz Paul Katedrali'nde yapılacak.