Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore Merkez Bankası, Kuzey Kore tehdidinin güven için risk oluşturmasına rağmen hükümetin indirim baskılarına direnerek politika faizinde 6. ayında da değişiklikten kaçındı.

Bankanın başkanı Kim Choong Soo ve ekibi, politika faizi olan 7 günlük repo faizini yüzde 2.75'te bıraktı. Bloomberg anketine katılan 20 ekonomistin 9'u bu kararı öngörürken, 11'i 25 baz puanlık indirim tahmininde bulunmuştu.

Maliye bakanlığının dün jeopolitik risklerin uzamasının ekonomik büyüme hızını olumsuz etkileyebileceğini söylemesinin ardından Güney Kore Başkanı Park Geun Hye mali teşvik açıklamaya hazırlanıyor.  Kore Merkez Bankası Başkanı Kim, Güney Kore'deki yüksek hanehalkı borçları, durgun emlak piyasası ve Japonya'daki rakiplerine yardımcı olan düşük yene rağmen, geçtiğimiz ay faizin uygun seviyede olduğunu söylemişti.

Hyundai Securities Co.'nun Seul'daki ekonomistlerinden Lee Sang Jae, merkez bankasının faizlerin yeterince gevşek olduğuna ve ekonominin de zamanla ilerleme kaydedeceğini inandığını syledi.

Güney Kore'de ihracat, 1 Nisan tarihli verilere göre ilk çeyrekte, yıllık bazda yüzde 0.5 artış kaydetti.