Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Pacific Capital'in CEO'su Peter Schiff, altın fiyatındaki sert düşüşün, değerli metalin uzun vadeli rallisinde "bir hıçkırık" olduğunu savundu.

Borç krizindeki gelişmiş ülkelere bağımlılıklarını azaltan gelişen piyasa hükümetlerinin altın fiyatlarını yukarı taşıyacağını savunan Schiff, gelişen piyasaların altın rezervlerinin, Döviz rezzervlerine kıyasla çok düşük seviyelerde olduğunun göze çarptığını yazdı.

Şirketinin internet sitesinden yayınladığı yorum yazısında Schiff, "Başta Hindistan ve Çin'de olmak üzere bu ülkelerdeki bankacı ve siyasi liderler, açık bir şekilde  Amerikan dolarının rezervlerindeki yüksek payından yakınıyor ve altının güvenilirliği ve öneminden bahsediyor" dedi.

Anaakım yatırımcıların altınla kısa süreli "aşklarının" sona erdiğini, Goldman Sachs ve George Soros gibi devlerden gelen düşüş beklentilerinin de altının işini zorlaştırdığını belirten Schiff, rezervlerinde altın payı yüksek olan ülkelerin büyük kısmının borç krizinde olan ülkeler olduğunu hatırlattı.

Borç krizinin derinleşmesiyle gelişmiş ekonomilerin altın satacağını söyleyen Schiff, onların sattığı altınları gelişmiş ekonomilerin alacağını öngördü.