Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri gerileyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün yaşadığı toparlanmanın sonuna gelmiş olabileceği sinyalini verirken, emtia düşüş yaşadı.

Yahoo! Inc. reklam gelirlerinde düşüş açıklamaya hazırlanmasıyla beraber erken New York işlemlerinde yüzde 4.4'lük kayıp yaşadı.

S&P 500 Haziran ayı vadelileri New York saatiyle 06:04'te yüzde 0.5 düştü ve 1,561.1 puan oldu ve erken saatlerde yüzde 0.7'ye varan kayıplarını kısmen sildi. Endeks dün yüzde 1.4 ilerleyerek son 3 ayın en hızlı çıkışını gerçekleştirmişti. Dow Jones'da işlem gören vadeli kontratlar 53 puanlık kayıpla 14,632 puana indi.

Londra'da bulunan BTIG Ltd. hisse stratejisti Nick Xanders, "Piyasanın iyi performansının ardından yatırımcılar şimdi baltayı tekrar ellerine alıyorlar. Ben hâlâ satış pozisyonundayım ama bir kaç hafta öncesi kadar agresif değil" yorumunu yaptı.

Aralarında Bank of America Corp. ve American Express Co. gibi firmaların da olduğu 16 S&P 500 şirketi bugün kâr açıklamaya hazırlanıyor. Bu sezon kâr açıklayan yaklaşık 45 hissenin yaklaşık olarak yüzde 71'i kâr bakımından beklentileri aşarken, yüzde 56'sı satış beklentilerini aştı.