Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD tahvilleri, hisselerde ve emtiada yaşanan sert düşüşlerin güvenli varlıklara olan talebi artırmasıyla yükseldi ve 10 yıllık tahvil faizlerini neredeyse 4 ayın en zayıf seviyesine gönderdi.

Gösterge faizler ABD hisselerinin düşmeye devam etmesiyle gerilemeyi sürdürdü. ABD tahvilleri, Fed'in varlık alımını sürdüreceği beklentisi ve küresel ekonominin yavaşladığına dair söylentiler üzerine neredeyse son 5 aydır ilk defa hisselerden daha iyi bir performans gösterdi. Yarın açıklanacak olan bir raporun öncü ekonomik göstergelerin Mart ayında bir önceki aya göre daha yavaş bir ilerleme kaydettiğini göstermesi bekleniyor.

New York'ta bulunan Daiwa Capital Markets America Inc. sabit gelir direktörü Ray Remy, "Orana bağlı olmayan varlıklardaki volatilite, yani hisse ve altındaki, tahvillere biraz para sürükledi. Çok fazla belirsizlik var. 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1.60'lara gidebilir" ifadelerini kullandı.

10 yıllık ABD tahvil faizleri iki baz puan düşerek New York saatiyle 09:46'da yüzde 1.71 oldu. Şubat 2023 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 1/8 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 1.25 dolar yükseldi ve 102 20/32 oldu. Faizler 15 Nisan'da yüzde 1.67'ye gerileyerek 12 Aralık'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.