Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Airbus CEO'su Fabrice Bregier, dünya devi şirketin Türkiye'de uçak üretimi için ilerleyen yıllarda ortaya çıkabilecek imkanları değerlendirebileceğini açıkladı.

Bregier, Türk Hava Yolları'nın Airbus uçak alımına ilişkin basın toplantısı sonrasında AA muhabirinin sorularını cevaplayarak, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Türkiye'de uçak üretmemiz konusunda bir daveti oldu. Siz de duydunuz. Bence bu mesaj son derece önemli.  Türkiye'de hükümet havacılık endüstrisine açık bir şekilde daha da fazla yatırım yapmak istiyor. Tabii ki böyle bir stratejik vizyon söz konusuysa, biz de dinleyerek ne yapabileceğimize bakabiliriz" şeklinde konuştu.

Bregier, "Şu an için bu yönde bir yatırım kararımız olmasa da tabii ki ileride bazı değişiklik olabilir. Türkiye'nin hedeflerini amaçlarını bilmek bizim için son derece önemli..." şeklinde konuştu.

Airbus'ın Türkiye ile yakın ticari ilişkilere sahip olduğunu belirten Bregier, "Hali hazırda Türkiye'de olan yaklaşık 74 milyon dolarlık yatırımımızı çok yakında iki katına çıkarmak istiyoruz.  2025 yılındaysa toplam yatırımımızın yaklaşık 2,4 milyar dolara yükselmesini hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'nin bulunduğu bölgede özellikle ileriki yıllarda geliştirilebilecek havacılık ve savunma endüstrisi projeleri için çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Bregier, "Türkiye'nin bulunduğu bölgede havacılık endüstrisinde bir merkez haline gelmek istemesi son derece meşru bir istek. Özellikle Türkiye'nin içerisinde bulunduğu coğrafya değerlendirildiğinde,  Asya ve Avrupa arasındaki rolüne bakılınca çok daha önemli.  Türkiye'nin Orta Asya pazarlarına olan ihracatı da hızla artıyor. Bu yüzden biz özellikle Türk ortaklarımızın bu pazarlarda hızla büyüyeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

AA