Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İnternetten üzerinden ödeme hizmeti PayPal'ın kazanç büyümesindeki yavaşlama ve tüketici harcamalarının yüksek vergi ve ekonomik endişelerinin etkisinde kalmasıyla dünyanın en büyük internet  pazarı EBay Inc.'in ilk çeyrek satışları, beklentiyi tutturamadı.

EBay'in satışları ilk çeyrekte 3.75 milyar dolara ulaşarak, 3.77 milyar dolar beklentinin altında kaldı. EBay, ikinci çeyrek geliri ve kârının da beklentinin altında olacağını tahmin etti.

PayPal'ın satış büyümesi, işlemlerden alınan miktarın düşmesiyle ilk çeyrekte bir yıl öncekine kıyasla yüzde 32'den yüzde 18'e geriledi. EBay, PayPal'ın kazançlarındaki düşüşte ekonomik yavaşlama ve eurodaki düşüş etkili olduğunu söyledi. Wedbush Securities Inc.'in analistlerinden Gil Luria, durağan büyümenin şirketi ikinci çeyrekte de olumsuz etkilemeye devam edebileceğini ifade ederek, "Küresel bir yavaşlama var gibi görünüyor ve EBay da bundan kaçamadı" dedi.

EBay'in hisseleri seans sonrası işlemlerde yüzde 3.7 değer kaybederek hisse başına 54 dolardan işlem gördü. Şirketin hisseleri bu yıl yüzde 10 yukarıda seyrediyor.