Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:25'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, hayalkırıklığı yaratan şirket kar arakamları ile birlikte, öncü göstergeler ve Philadelphia Fed imalat sanayi verilerinin beklenenden kötü çıkması sonrası düşüşünü ikinci güne taşıdı. Avrupa hisse senetleri, petrol ve euro erken saatlerdeki kazançlarını geri verirken, İspanya tahvilleri yükseldi. Altın değer kazandı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi New York saati ile 10:09'da yüzde 0.7 aşağıda seyrediyordu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7'lik kazancını geri verdi ve yüzde 0.2 geriledi. Euro dolar karşısında yüzde 0.4'lük kazancını sildi ve fazla değişmeyerek 1.3027 dolarda kaldı. İspanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan düşerek yüzde 4.67'ye ve İtalya'nın 10 yıllıklarının faizi bir baz puanlık düşüşle yüzde 4.24'e geriledi. Spot altın yüzde 1.2 yükselerek ons başına 1,392.35 dolara çıkarken, Batı Teksas petrolü erken saatlerdeki kazancını geri verdi.

Küresel ekonomik toparlanmanın zayıflamakta olduğu endişelerinin artması ve Bank of America Corp. ve Textron Inc. gibi bazı önemli şirketlerin karlarının hayalkırıklığı yaratmaso sonucu, küresel hisse senetlerinin değerinde 1 trilyon doları aşkın bir erime meydana geldi. Dnyanın önde gelen ülkelerinin maliye bakanlarının küresel toparlanmayı sürdürmeye ve finans sistemlerini güçlendirmeye yönelik politikaları görüşmek üzere Washington'da biraraya geliyor. İspanya Hazinesi bugün, 4.5 milyar euro maksimum satış hedefini aşarak, 4.71 milyar euroluk (6.14 milyar dolar) tahvil sattı.

Zürih'te Blue Oak Advisors LLC traderı Serge Berger, "Önemli bir kar sezonu. Zİra piyasa katılımcıları şirket karları ve tahminlerinin zayıflayan küresel makro verilere paralel hale gelip gelmeyeceğini görmeye çalışıyor" dedi.

(17:25'te güncellendi)