Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.'nun teknoloji hisselerini yukarı taşımasıyla Asya Borsaları erken saatlerdeki kayıplarını sildi ve yükseldi. Maden şirketleri Temmuz'dan bu yana en kötü haftasındaki kayıplarını azalttı.

En büyük çip üreticisi TSMC, rekor düzeyde çeyrek dönem satış tahmininde bulunmasının ardından yüzde 6.6 değer kazandı. Dünyanın en büyük 2. maden şirketi Rio QTinto Group, 6 günde yüzde 11 değer kaybetmesinin ardından yüzde 3.3 primlendi. Industrial and Commercial Bank of China Ltd., Çin'in önümüzdeki hafta yuanın işlem bandını genişleteceği spekülasyonu üzerine yüzde 3 tırmandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kazançla 136.25 puana çıktı. Endeksteki metal üreticileri endeksi yüzde 1 artış kaydderek bu haftaki kayıplarını yüzde 4.4'e indirdi.

Satışların aşırı göründüğünü belirten ABN Amro Private Bank'ın Asya hisse araştırmaları müdürü Daphne Roth, ABD'den daha az sürpriz beklemelerine rağmen, küresel ekonominin yılın ikinci yarısında toparlanacağını düşündüklerini aktardı. Roth, hisselerin, varlık sınıfı olarak ucuz görünmeyi sürdürdüğünü söyledi.

Asya-Pasifik endeksinde değer kaybeden her 3 hisseye karşılık 5 hisse değerlendi. Çin ekonomisinin beklentinin altında kalması ve IMF'nin kürese büyüme tahminlerini indirmesinin ardından endeks bu haftayı yüzde 1.4 aşağıda tamamlamaya hazırlanıyor.