Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın 3 bölge bankası başkanı, ABD'nin enflasyonunun Fed'in yüzde 2 hedefinin altına daha fazla düşmesinin, daha fazla parasal genişleme gerektirebileceğini savundu.

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, acil bir dezenflasyon riski görmemekle birlikte, eğer enflasyon kalıcı şekilde düşmeye devam ederse, enflasyonu hedefe yaklaştırmak için daha fazla parasal genişlemeyi değerlendireceğini söyledi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard dün enflasyon hedefinin aşağı hareketten korunmasının gerektiğini söylerken, Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota da aynı yönde bir açıklamada bulundu.

Aralarında Lacker'ın da yer aldığı bazı Fed yetkililerinin aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının yavaşlatılmasını savunmasına rağmen politika yapıcılar dezenflasyon endişelerini dile getiriyor. Tüketici fiyatları Şubat'ta yıllık bazda yüzde 1.3 artarak, Ekim 2009'dan bu yana en düşük seviyesine işaret etti.

Deutsche Bank AG Varlık Yönetimi'nin küresel başekonomisti Josh Feinman, Fed'in hem enflasyon hem de işsizlik görevlerini yerine getiremediğine dikkat çekerek, "Bu durum Fed'in programı bir süre daha devam ettirmesi ihtimalini artıracak ve tahvil alımlarının yavaşlatılması konuşmalarını uzaklaştıracak" dedi.