Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'ni haftanın sert kayıplarından toparlanmaya yönlendirirken, Capital One Financial Corp. ve Google Inc. gibi firmaların analistlerin tahminlerini aşan kâr açıklamaları 6 haftanın en zayıf noktasından tırmanmaya yardımcı oldu.

Google ve Microsoft Corp. en az yüzde 3.4 değer kazandı. Capital One ise devam eden operasyonlarının analistlerin beklentilerini aşmasıyla beraber yüzde 6.4'lük bir ralli gerçekleştirdi. International Business Machines Corp. (IBM) çeyrek dönemlik kârının 2005 yılından bu yana ilk defa beklentilerin altında kalmasıyla beraber yüzde 8.3'lük kayıp yaşadı.

S&P 500 Endeksi dünü yüzde 0.9'luk artışın ardından 1,555.25 puandan kapatırken, Kasım ayından bu yana yaşadığı en büyük haftalık kaybı yüzde 2.1'e indirdi. Dow Jones ise 10.37 puan yükselerek 14,547.51 puan oldu. ABD Borsasında yaklaşık 6.4 milyar hisse el değiştirirken, 3 aylık ortalamaya paralel gerçekleşti.

Florida'da bulunan Raymond James & Associates şef yatırım stratejisti Jeffrey Saut, "Kârlar bir çok insanın beklediğinden daha iyi gelmeye devam edecek. Yukarı yönlü sürprizler için de beklentiler zaten düşük" ifadelerini kullandı.