Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Macaristan Devlet Bakanı Mihaly Varga, Washington'da Uluslararası Para Fonu (IMF) temsilcileriyle teknik birliktelik üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. 

Temaslarına ilişkin bilgi veren Varga, IMF Avrupa Masası Direktörü Reza Moghadam ile görüşmelerinde kredi istenmediğini, bu konunun gündeme gelmediğini, sadece teknik konular üzerinde görüş alışverişi gerçekleştirdiğini belirtti.

IMF ile istişari düzeyde görüşmelerin devam edeceğini, Dünya Bankasından azınlık ve emeklilik reformları konusunda istifade edilebileceğini kaydeden Varga, Macaristan'da yüklü banka kredi borçlarının bulunmasının bir çok alanda Dünya Bankası ile anlaşmaya engel olduğunu vurguladı.

İsviçreli meslektaşı Johann Schneider-Ammann ile yaptığı görüşmelerde de bu ülkedeki Macar vatandaşlarına ait banka hesapları bilgileri konusunu gündeme getirdiğini anlatan Varga, Macaristan'ın İsviçre'nin içişlerine karışmak gibi bir niyetinin bulunmadığını ifade etti. 

Varga, vergi kaçıran ya da illegal yollardan Macaristan'dan para çıkaranların hesap bilgilerine ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.