Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

G-20 toplantısında Japonya Merkez Bankası'nın teşvik politikalarına karşı çıkılmaması üzerine yenin, dolar karşısında 4 yılın en düşüğüne gerilemesinin ardından Asya Borsaları 2. gününde de yükseldi.

Satışlarının yüzde 79'unu deniz aşırı ülkelerde kaydeden Japon otomobil üreticisi Nissan Motor Co. yüzde 3.6 tırmandı. Çin'in en büyük 2. kablosuz telefon operatörü China Unicom Hong Kong Ltd., 3. nesil cep telefonu müşterilerini artırmasının ardından yüzde 3.1 değerlendi. Çin'in en büyük hayat dışı sigortacısı PICC Property and Casualty Co., Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaleti yakınlarında haftasonu meydana gelen depremin ardından yüzde 3.1 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 kazançla 137.10 puana yükseldi. Endekste değer kaybeden her 2 hisseye karşılık 5 hisse değer kazandı. Endeks bu yıl Amerikan ekonomisinin toparlandığı sinyalleri ve Japon hisselerinin BOJ'un teşvik önlemlerini artıracağı spekülasyonu üzerine ralli yapmasıyla yüzde 5.4 yükseldi.

Pioneer Investments'in yatırım genel müdürü Kenneth Taubes, "Asya borsalarında uzun sürecek olan rallinin başlarındayız" diyerek, G-20'nin de desteğini arkasına almasıyla Japonya'nın başladığı teşvik uygulamalaırnı devam ettireceğini söyledi. İyimser olduğunu ifade eden Taubes, sabit getirili varlıklara kıyasla hisselerin çok daha cazip göründüğünü belirtti.