Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) en yüksek yöneticilerinden olan Joerg Asmussen, bir başka faiz indiriminin Euro Bölgesi'nde resesyonda olan ülkelere çok faydası olmayacağını söyledi.

Faiz indiriminin piyasalar üzerinden reel ekonomide çok fazla etki yaratmayacağını belirten AMB uluslararası ilişkiler direktörü, ultra düşük faiz oranlarının sorunların üstesinden gelebilmek için hükümet ve bankaların üzerindeki baskıyı azaltabileceği uyarısını da yaptı.

"Para politikası her sorunu halledebilecek ve her şey için kullanılabilecek bir araç değildir" diyen Asmussen, faiz indiriminden oluşacak risklerin, kriz boyunca gereken acil önlem ihtiyaçlarıyla karşılaştırılması gerektiğini ifade etti.

AMB Başkanı Mario Draghi 4 Nisan'da yaptığı bir açıklamada bankanın "harekete geçmek için hazır" konumda beklediğini ifade etmişti. Bir başka AMB üyesi ve Almanya merkez bankası Başkanı Jens Weidmann, ancak ekonominin kötüleştiğine yönelik işaretlerin artması durumunda faizlerin kesilebileceği açıklamasını yapmıştı.

Weidmann, "Euro Bölgesi daha birleşmiş bir şekilde ileriye doğru gitmelidir. Kabullenin veya kabullenmeyin, Euro Bölgesi Avrupa'da entegrasyonun ana motoru haline geldi" ifadelerini kullandı.