Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

United Parcel Services Inc. ve Cliffs Natural Resources Inc. gibi şirketlerin beklenenden iyi gelen kazanç rakamları ve işsizlik maaşı başvurularındaki düşüşün etkisiyle New York Borsası yükseldi. Standard&Poor's 500 Endeksi 5. gününü de artıda kapadı.

Cliffs Natural yüzde 15 ve UPS de yüzde 2.3 tırmandı. Akamai Technologies Inc., gelir ve kârın beklentinin üzerinde olması üzerine yüzde 18 primlendi. 3M Co., kârının tahminlerin altında kalması ve şirketin küresel ekonomideki yavaşlamanın etkisiyle yıllık görünümünü aşağı çekmesinin ardından yüzde 2.8 değer kaybetti. Qualcomm Inc., analistlerin beklentilerinin altında kâr tahmininde bulunmasının ardından yüzde 5.4 düştü.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 1,585.16 puana çıktı. Endeks 18 Nisan'dan bu yana yüzde 2.8 yükseldi. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.2 artışla 14,700.80 puana ulaştı. Amerikan borsalarında 6.8 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 6 üzerinde seyretti.

Şirketlerin çoğunun beklentinin üzerinde rakamlar açıklamayı sürdürdüğünü, bunun da iyi bir işaret olduğunu söyleyen Oakbrook Investments LLC'nin yatırım genel müdürü Peter Jankovskis, işsizlik başvurularının beklenenden daha iyi olmasının da desteği artırdığını belirtti.

S&P 500 şirketlerinin 59'u dün bilançolarını açıkladı. Endekste listelenen şirketlerden bilançosunu açıklamış olan 237'sinin yüzde 73'ünün kazançları beklentilerin üzerinde gelirken, yüzde 56'sının geliri tahminlerin altında kaldı.

Analistler, S&P 500 Endeksi'ndeki şirketlerin kârlarının yılın ilk 3 ayında yüzde 1.1 düştüğünü tahmin ediyor.