Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:33'te güncellendi)

Altın, ABD ekonomisinin beklenenden daha az genişlediğini gösteren veriler üzerine emtiaya olan talebin düşmesiyle bir haftadan biraz daha uzun bir sürenin zirve seviyesinden gerilemeye başladı.

ABD'de gayrısafi yutriçi hasıla (GSYH) bugün açıklanan verilere göre yıllık yüzde 2.5 oranında artarken, Bloomberg anketine katılan 86 ekonomistin tahmin medyanı olan yüzde 3'ün altında kaldı. 16 Nisan'da 1,321.50 doları gören altın düne kadar yüzde 11 değer kazanmıştı. 24 ham maddenin olduğu Standard & Poor's GSCI Endeksi yüzde 1.1'e varan düşüşler yaşadı.

New York merkezli Pension Partners LLC şef yatırım stratejisti Michael Gayed, "Eğer dünyanın en büyük ekonomisi zorluk yaşıyorsa endişlenmeniz gerekmeyen şeylerin başında enflasyon gelir. Asıl endişe deflasyon olmalı. Altında gördüğümüz gibi bir ralli nerede gerçekleşirse gerçekleşsin, kâr satışları yaşanacaktır" ifadelerini kullandı.

Haziran vadeli altının fiyatı New York Comex'te yerel saatle 12:58 itibariyle yüzde 0.7 düştü ve 1,451.60 dolar oldu ve son 3 gündür ilk defa düşüş yaşadı. Fiyatlar erken saatlerde yüzde 1.6'ya varan artışlar yaşamıştı.

(20:33'te güncellendi)