Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, 3 bin 118 yatırımcının bir yıldır hiç hisse almadığı halde ilk defa Pegasus'un halka arzı ile yeniden borsaya döndüğünü belirterek, "Pegasus ile bugün itibariyle borsada işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri 590 milyar lirayı buldu" dedi.

Pegasus Hava Yolları hisselerinin borsada işlem görmeye başlaması dolayısıyla Borsa İstanbul'un İstinye'deki merkezinde gong töreni gerçekleştirildi.

Gong töreninde konuşan Turhan, Pegasus'un Borsa İstanbul'da 408. şirket olarak yerini aldığını ifade ederek, "Pegasus ile bugün itibariyle borsada işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri 590 milyar lirayı buldu. Bu bizim için çok büyük sevinç kaynağı" diye konuştu.

-"Pegasus halka arzıyla 1.664 yatırımcı ilk defa Borsa İstanbul'dan pay aldı"-

Şirketin toplam piyasa değerinin yaklaşık 1,9 milyar lira olduğunu söyleyen Turhan, şunları kaydetti:

"Ali Sabancı'yı kutluyorum. Pegasus'un halka arz oranı yüksek. Bu halka arz ile şirket yaklaşık 650 milyon lira kaynak sağlamış oldu. Bunun 500 milyon lirası şirketin öz kaynaklarına, 150 milyon lirası da şirketin ortaklarına sağlanmış oldu. Bu vesileyle ilk defa Borsa İstanbul'dan pay alarak borsamızın yatırımcısı olan bin 664 yatırımcıya da hoşgeldiniz demek istiyorum. Bir yıldır hiç hisse almadığı halde ilk defa Pegasus'un halka arzı ile yeniden aramıza dönen 3 bin 118 yatırımcıya da yuvanıza hoşgeldiniz demek istiyorum."

Turhan, bu halka arz ile 10 bin 64 yatırımcının pay aldığını hatırlatarak, "Bunların yüzde 70'i yurt dışı kurumsal yatırımcılar, yüzde 10'u yurt içi kurumsal yatırımcılar, yüzde 10'u nitelikli yatırımcılar ve yüzde 10'u da yurt içi bireysel yatırımcılar oldu" bilgisini verdi.

Turhan, şu an itibariyle 16 şirketin pay ihracı, 34 şirket ve bankanın borçlanma aracı ihracı, bir de varant başvurusunun yapıldığını da sözlerine ekledi.

-"Havayolunu demokratikleştirdik"-

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da "hava yolunu demokratikleştirdik" diyerek, 14 milyon yolcuyu 50 liranın altında uçurduklarını belirtti.

Bunun özverili bir çalışma ile olduğunu dile getiren Sabancı, "Şimdi sıra hava yolunu yurt dışında demokratikleştirmektedir. Biz bugün çocuğunu yeni doğurmuş bir anne gibi çocuğunu sakınmak için geldik. Sizlerden çocuğumuzu kıskanıyoruz ama bu çocuk artık sizin çocuğunuz, hepimiz bu çocuğun velisiyiz. Lütfen siz de bizim gibi sahip çıkmaya devam edin" şeklinde konuştu.

Bu arada, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz'in Benfica takımını 1-0 yendiğini anımsatan Sabancı, finalin yapılacağı Amsterdam'a kimin gitmek istemediğini de sordu.

AA