Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri bugün açıklanan ABD büyüme verilerinin birinci çeyrekte beklenenden daha az büyüme gerçekleştiğini göstermesinin ardından kazançlarını ilerletti.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri bugün açıklanacak bir başka raporda Tüketici Güveninin Nisan ayında 4 ayın en zayıf seviyesine gerilemiş olabileceğinin tahmin edilmesiyle zayıflayarak son dört aydan uzun bir sürenin en zayıf seviyesine indi. Raporun tahminler paralelinde gerçekleşmesi durumunda ekonomik yavaşlamanın ikinci çeyreğe de geçeceği tahmini yapılıyor.

RBC Capital Markets LLC şef ABD ekonomisti Tom Porcelli, "Zaten 2. çeyreğin içindeyiz şu an ve ekonomi bu çeyrekte ivme kaybetti. Ekonomi düşük büyüme beklentilerini yansıtmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

10 yıllık ABD tahvil faizleri New York saatiyle 08:47'de 3 baz puan gerileyerek yüzde 1.67 oldu. Faizler 23 Nisan'da yüzde 1.64'ü görerek 12 Aralık'tan bu yana en zayıf seviyeye dokunmuştu.

ABD'de gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYH) 2013 yılının 1. çeyreğinde yüzde 2.5 yükselirken, 2012 yılının son çeyreğinde yüzde 0.4 genişlemişti. Bloomberg anketine katılan 86 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 3 olarak gerçekleşmişti.