Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'ye son 10 yılda gelen yabancı yatırımcının, 80 yılda gelenden 8,5 kat olduğunu belirterek, "Dünya şu anda Türkiye'yi ve başarı hikayesini konuşuyor" dedi.

Çağlayan, Ak Parti İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçmişte IMF'den borç aldığını fakat yatırıma dönüştürmediğini, Türk işadamlarının yurt dışındaki gümrüklerde ciddiye dahi alınmadığını belirterek, Ak Parti hükümetiyle bunların değiştiğini söyledi.

Felsefelerinin artık "durmak yok, koşmaya devam" olduğunu belirten Çağlayan, şöyle devam etti:

"Hastanelerden bir dönem gerekli hizmeti kimse alamazdı, ilaç kuyruğuna girer, ilaç bulamazdınız. Şimdi 'ben hastane kapısında sıra bekliyorum', 'ilaç bulamıyorum' diyen var mı? Türkiye Ak Parti döneminde sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, sanayide, ihracatta hiç kimsenin hayal etmeyeceği şeyleri gerçekleştirdi. Dünya şu anda Türkiye'yi ve başarı hikayesini konuşuyor. Son 10 yılda ülkemize gelen yabancı yatırımlar, 80 yılda gelenin 8,5 katına çıktı. Bunlar Türkiye'nin siyasi, ekonomik istikrara geldi." 

Çözüm sürecine de değinen Çağlayan, Çanakkale'de ülkesi için canını vermiş Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Yörük, Alevi ve Sünni'lerin birlikte yattığını, ülkenin her karış toprağının kanlarının bulunduğunu söyledi. Ayrılığa karşı olduklarını kaydeden Çağlayan, "İnancımızda ötekileştirme yoktur, insanları birbirinden ayırmak yoktur. İnşallah bu sorunu çözeceğiz. Ülkenin batısında ne varsa doğusunda da o olacak" diye konuştu.

Toplantıya, Ak Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Avni Örki ve partililer katıldı.