Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

4. Antalya Televizyon Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerinin oldu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl 4'üncü kez düzenlenen Antalya Televizyon Ödülleri'nin töreni, Mardan Palace Otel'de yapıldı. Otele kırmızı halıdan geçerek gelen sanatçıları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın karşıladı. Sanatçılar, şık kıyafetleriyle dikkati çekti.
Engin Hepileri ve Mine Tugay'ın sunuculuğunu üstlendiği gecede konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, bu beraberlikten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Antalya Televizyon Ödülleri'ni bu yıl 4'üncü kez düzenlediklerini hatırlatan Akaydın, "4 yılda beklediğimin çok üstünde bir başarı sağlandı. Sanatçılarımızın gözlerinden de bu mutluluğu okuyorum" dedi.
Son 20-25 yıldır Türkiye'de televizyon sektöründe önemli adımlar atıldığını dile getiren Akaydın, bu adımlarla "kültür endüstrisi" diye isimlendirilebilecek bir endüstrinin ortaya çıktığını kaydetti. Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da izlenen dizilerin Türkiye'nin tanınırlığına katkı sağladığını ifade eden Akaydın, sanatçılara teşekkür etti.

-Onur ödülleri verildi-

34 dalda "en iyilerin" ödüllendirildiği gecede, gazeteci, yazar, haber ve spor spikeri Halit Kıvanç, haber spikeri Can Akbel ve canlandırdığı "Huysuz Virjin" karakteriyle tanınan Seyfi Dursunoğlu'na "Onur Ödülü" verildi.
Ödülünü alan Can Akbel, gençlere ellerindeki mikrofonların ve kameraların kıymetini iyi bilmelerini ve var güçleriyle çalışmalarını önerdi. Halit Kıvanç da çok uzun konuşabileceğini ancak fedakarlık yapıp konuşmasını kısa tutacağını söyledi.
Çok mutlu olduğunu ifade eden Kıvanç, "Kenarda köşede yerinden kalkamayan bir yaşlı olabilirdim. Şu anda yine yaşlıyım ama gözlerim yaşlı, mutluluktan yaşlı" diye konuştu.
Torunu olabilecek kuşaklarla çalışmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Kıvanç, işini sevdiğini, bir kişiye bile dargın olmadığını kaydetti. 88 yaşında olduğunu ve herkesin kendisini "Halit Ağabey" diye çağırdığını anlatan Kıvanç, "Ben insanların kavga etmesine, savaş çıkarmasına neden olan konuşma denen şeyi tatlı bir şey haline getirmeye çalıştım. Benden daha uzun yaşayın, ama sanatınızı göstererek devam edin" ifadelerini kullandı.
Törene katılamayan Seyfi Dursunoğlu'nun ödülünü ise Cemal Karataş aldı. Dursunoğlu, telefon bağlantısında yaptığı konuşmada, dün 6 saat bant çekimine katıldığını, kıpırdayacak durumda olmadığını söyledi. Dursunoğlu, onur ödülüne layık görüldüğü için minnettar olduğunu belirtti.

-Ödül töreni-

Gecede "Belgesel yapımlar" dalında ödülü "Hayatın Tanığı - Uludere'nin Anneleri" adlı belgesel aldı. Yönetmen Rıdvan Akar, Uludere'de 34 gencin hayatını kaybettiğini, bu gençlerin annelerinin sadece bir özür ile suçluların bulunmasını istediğini kaydetti. Akar, ödülü bu anneler adına aldığını söyledi.
"En iyi haber bülteni sunucusu" ödülü, merhum haber spikeri Mehmet Ali Birand anısına verildi. Ödüle layık görülen İrfan Değirmenci, 7 yıldır sabah haberlerini sunduğunu belirterek, Birand'dan çok şeyler öğrendiğini anlattı.
Gecede "En iyi haber programı" ödülü "Muhabir" programının, "En iyi tartışma programı" ödülü "Abbas Güçlü ile Genç Bakış"ın oldu. Ödülünü alan Abbas Güçlü, tartışma programlarının daha fazla ilgi görmesini ve daha erken saatlerde yayınlanmasını istedi.

-"Dizi süreleri çok uzun" sitemi-

Komedi dizisi dalında "En iyi erkek oyuncu" ödülünü "İşler Güçler" dizisinin oyuncuları Ahmet Kural ile Murat Cemcir paylaştı.
Dram dizisi dalında "En iyi erkek oyuncu" ödülüne layık görülen Kenan İmirzalıoğlu, ödülü kamera arkasında çalışan arkadaşları adına aldığını belirtti.
Dram dizisi dalında "En iyi kadın oyuncu" ödülü ise "Muhteşem Yüzyıl" dizisindeki "Hürrem Sultan" karakterini canlandıran Meryem Uzerli oldu. Uzerli, üç yıldır Antalya Televizyon Ödülleri'nde ödül almayı beklediğini belirterek, çok mutlu olduğunu söyledi.
Türkiye'de dizilerin çok uzun sürdüğüne işaret eden Uzerli, "Türkiye'de diziler çok uzun o da manyaklık bir şey. 100 dakika, 110 dakika, 120 dakika bir dizi. Hayatta öyle bir iş yok. Lütfen bütün kanallara söylüyorum, dizi sürelerini 60, 50, 45 dakikaya indirin. Hepimiz mutlu olalım, çünkü ben mutlu değilim" dedi.
"En iyi dram dizisi" ödülü "Muhteşem Yüzyıl" dizisine verildi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, ödülü dizi oyuncularından Halit Ergenç'e verdiği sırada, emekçilerin 1 Mayıs Bayramı'nı kutladığını söyledi. Arıcı, yurt dışında diziden övgüyle bahsedildiğini vurguladı.
Ekibi adına teşekkür eden Halil Ergenç de dizinin senaristi merhum Meral Okay'ı andı. Okay'ın kimsenin cesaret edemediği bir işi gerçekleştirdiğini ifade eden Ergenç, "Bu önemli bir adımdı. Bundan sonra daha güzel, daha coşkuyla izlenecek işler yapılacaktır" dedi.
Dizi sürelerinin kısalması konusunda Meryem Uzerli'ye katıldığını dile getiren Ergenç, süreler kısalsa bile çalışma sürelerinin kısalmayacağını, sadece daha kaliteli işler çıkacağını bildirdi.
"En iyi komedi dizisi" ödülü "Seksenler" dizisinin oldu. Ekibi adına ödülü alan yönetmen Birol Güven, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e teşekkür etti.
Yarışmada dünyanın önemli buz pateni sanatçısı ve koreograflarından Alla Duhova'nın kurduğu TODES adlı dans grubu da gösteri sundu.

-Ödüller eşit dağıldı-

Gecede "Muhteşem Yüzyıl", "İşler Güçler" ve "Seksenler" dizileri, 4. Antalya Televizyon Ödülleri'nden üçer ödülle ayrıldı. "Muhteşem Yüzyıl", "En iyi dram dizisi", "Dram dizisi en iyi yönetmen" ve "Dram dizisi en iyi kadın oyuncu" ödüllerini aldı. "İşler Güçler" dizisi, "En iyi yeni sezon komedi dizisi", "Komedi dizisi en iyi yönetmen" ve "Komedi dizisi en iyi erkek oyuncu" dallarında ödülün sahibi olurken, "Seksenler" dizisi ise "En iyi komedi dizisi", "En iyi komedi dizisi müzik" ve "En iyi komedi dizisi özgün senaryo" ödüllerini aldı.
4. Antalya Televizyon Ödülleri'nden "Benim İçin Üzülme", "Karadayı" ve "Yalan Dünya" dizileri de ikişer ödülle ayrıldı. "Benim İçin Üzülme" dizisi, "Dram dizisi en iyi görüntü yönetmeni" ve "Dram dizisi en iyi müzik" dallarında, "Karadayı" dizisi "En iyi yeni sezon dram dizisi" ve "Dram dizisi en iyi erkek oyuncu" dallarında, "Yalan Dünya" ise "Komedi dizisi en iyi yardımcı erkek oyuncu" ve "Komedi dizisi en iyi yardımcı kadın oyuncu" dallarında ödül aldı.
Gecede "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi", "Dram dizisi en iyi uyarlama senaryo", "Kayıp Şehir", "Dram dizisi en iyi özgün senaryo", "Dila Hanım", "Dram dizisi en iyi yardımcı erkek oyuncu", "Kuzey Güney", "Dram dizisi en iyi yardımcı kadın oyuncu", "Avrupa Avrupa", "Komedi dizisi en iyi kadın oyuncu", "Harem", "En iyi sanat yönetmeni" ödülünü aldı.

-Ödüller ve sahipleri-

4. Antalya Televizyon Ödülleri'nin kategorileri ve sahipleri şöyle oldu:

En iyi dram dizisi: Muhteşem Yüzyıl-Star TV
En iyi yeni sezon dram dizisi: Karadayı-ATV
Dram dizisi en iyi erkek oyuncu: Kenan İmirzalıoğlu "Karadayı" ATV
Dram dizisi en iyi yardımcı erkek oyuncu: Necip Memili "Dila Hanım"-Star TV
Dram dizisi en iyi kadın oyuncu: Meryem Uzerli "Muhteşem Yüzyıl"-Star TV
Dram dizisi en iyi yardımcı kadın oyuncu: Zerrin Tekindor "Kuzey Güney"-Kanal D
Dram dizisi en iyi yönetmen: Yağmur Taylan, Durul Taylan "Muhteşem Yüzyıl"-Star TV
Dram dizisi en iyi özgün senaryo: Yıldırım Türker, Murat Uyurkulak, "Kayıp Şehir"-Kanal D
Dram dizisi en iyi uyarlama senaryo: Ercan Mehmet Erdem "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi"-Star TV
Dram dizisi en iyi müzik: Nail Yurtsever, Metin Kalaç "Benim İçin Üzülme"-ATV
En iyi komedi dizisi: Seksenler-TRT 1
En iyi yeni sezon komedi dizisi: İşler Güçler-Star TV
Komedi dizisi en iyi erkek oyuncu: Ahmet Kural ve Murat Cemcir "İşler Güçler"-Star TV
Komedi dizisi en iyi yardımcı erkek oyuncu: Okan Çabalar "Yalan Dünya"-Kanal D
Komedi dizisi en iyi kadın oyuncu: Zuhal Topal "Avrupa Avrupa"-TRT 1
Komedi dizisi en iyi yardımcı kadın oyuncu: Derya Karadaş "Yalan Dünya"-Kanal D
Komedi dizisi en iyi yönetmeni: Selçuk Aydemir "İşler Güçler"-Star TV
Komedi dizisi en iyi özgün senaryo: Birol Güven, Murat Aras "Seksenler"-TRT 1
Komedi dizisi en iyi müzik: Burcu Güven, Aydın Sarman "Seksenler"-TRT 1
Dizi film en iyi görüntü yönetmeni: Erhan Makar "Benim İçin Üzülme"-ATV
Dizi film en iyi sanat yönetmeni: Selim Keleşoğlu "Harem"-Fox TV
Eğlence programı: Heberler-Digitürk Türkmax
Gündüz kuşağı programı: Herşey Tadında-Digitürk Türkmax
Haber bülteni sunucusu: İrfan Değirmenci ile Günaydın-Kanal D
Haber programı: Muhabir-Skytürk 360
Kültür-sanat programı: Hayat Deyince-Skytürk 360
Magazin programı: Pazar Sürprizi-Show TV
Müzik programı: Makam Farkı-NTV
Spor programı: Stadyum-TRT1
Talk show programı: Beyaz Show-Kanal D
Tartışma programı: Abbas Güçlü ile Genç Bakış-Kanal D
Bilgi-kültür içerikli yarışma programı: Kim Milyoner Olmak İster-ATV
Şov içerikli yarışma programı: Ben Bilmem Eşim Bilir-Kanal D
Belgesel: Hayatın Tanığı (Uludere'nin Anneleri)-CNN Türk