Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Orduspor'u 2-0 yenen Beşiktaş, Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir galibiyet alırken, Orduspor ise ligde kalma umutlarını oldukça azalttı.

BJK İnönü Stadı'nda ağırladığı rakibini mağlup eden siyah-beyazlılar, puanını 52'ye yükseltti ve üçüncü sıradaki yerini korudu.

Şampiyonluk yarışının geçen hafta dışında kalan, ikinci Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 3'e indiren Beşiktaş, Bursaspor ve Kasımpaşa ile birlikte Avrupa kupalarına katılma yarışında kritik bir 3 puan aldı.

"Kara Kartallar", kalan 3 haftada deplasmanda Eskişehirspor ve Kayserispor, evinde Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

Haftaya 17. sırada giren Orduspor ise 29 puanda kaldı ve lige tutunma umutlarını oldukça azalttı. Düşme hattına en yakın rakibi 15. sıradaki Akhisar Belediyespor ile arasındaki puan farkı 7'ye çıkan mor-beyazlı ekip, kalan haftalarda evinde Bursaspor ve Akhisar Belediyespor, deplasmanda da Medical Park Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek.

-Beşiktaş moral buldu

Orduspor'u 2-0 yenen Beşiktaş, geçen hafta aldığı 4-1'lik şok Akhisar Belediyespor yenilgisinin ardından moral buldu.
Siyah-beyazlılar, son saniye golüyle 3-2 kazandığı Fenerbahçe derbisinin ardından oynadığı 7. lig maçında 3. kez galip geldi. Derbi sonrası yitirdiği 11 puanla şampiyonluk yarışından kopan "Kara Kartallar", Mersin İdmanyurdu (2-1) ve Medical Park Antalyaspor (1-0) galibiyetlerine 2-0'lık sonuçla Orduspor'u da ekledi.
Bu sürede Kasımpaşa'ya 3-1, Bursaspor'a 3-0, Akhisar Belediyespor'a 4-1 yenilen, Trabzonspor ile golsüz berabere kalan Beşiktaş, toplam 11 puan yitirmişti.

-Mustafa Pektemek yeniden sakatlandı-

Uzun bir sakatlık döneminin ardından sahalara dönen Beşiktaşlı Mustafa Pektemek, yeniden sakatlandı.
İlk yarının son dakikasında yerde kalan ve devre arasını tedaviyle geçiren golcü futbolcu, ikinci yarıya çıktı. Ancak kendisini iyi hissetmeyince 49. dakikada alkışlar arasında yerini Oğuzhan Özyakup'a bıraktı.

-Niang'ın ikinci golü-

Beşiktaş'ın devre arasında kiralık olarak kadrosuna kattığı Niang, siyah-beyazlı formayla ikinci golünü Orduspor'a attı.
Senegalli oyuncu, eski takımı Fenerbahçe'nin ardından Orduspor filelerini de havalandırdı.

-Numaralı tribünde olay

Maçın bitimiyle numaralı tribünde olaylar yaşandı.
Teknik direktör Samet Aybaba ve kulüp yönetimini protesto eden Beşiktaşlı bazı taraftarların kendi aralarındaki tartışması kavgaya dönüştü. Bu sırada protokol tribününden atlayarak olaya dahil olan birkaç kişi, taraftarlara sert müdahalede bulundu. Takım elbiseli kişilerin ellerinde copa benzer cisimlerle taraftarlara vurması büyük tepki topladı. Polisin müdahalesine rağmen aynı kişiler protokol tribününe geçerek olay yerini terk etti.
Taraftarlar, bu kişilerin "yöneticilerin adamı" olduğunu iddia ederek, kulüp yönetim kuruluna protestoda bulundu. Polisin, olaya karışan şahısları gözaltına aldığı bildirildi.
Yaşanan olaylar nedeniyle bazı taraftarların yaralandığı görüldü.

-Aybaba'ya tepkiler sürüyor

Beşiktaşlı taraftarların 3-0'lık Bursaspor yenilgisi sonrası teknik direktör Samet Aybaba'ya tepkileri sürüyor.
Taraftarlar, Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor maçlarının ardından Orduspor karşılaşmasında da zaman zaman tepkilerini tezahüratlarla dile getirdi.
Beşiktaş'ın 90. dakikada gelen ikinci golünün ardından bazı taraftarlar "Aybaba istifa" diye tempo tutarken, bazı taraftarlar ise bu protestoya tepki gösterdi.

-Seba'yı unutmadılar

Beşiktaşlı taraftarlar, kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'yı unutmadı.
Taraftarlar, rahatsızlığı nedeniyle yeniden hastaneye kaldırılan Seba lehine ikinci yarıda tezahürat yaptı.

-7. kez gol yemedi

Orduspor'u 2-0 yenen Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon 7. kez bir maçı gol yemeden tamamladı.
Oynadığı 31 maçta kalesinde 46 gol gören ve lig tarihinde en çok gol yediği sezonlardan birisini geçiren siyah-beyazlılar, en son 29. haftada aynı skorla kazandığı Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında kalesini gole kapatmış, geçen hafta Akhisar Belediyespor'dan 4 gol yemişti.
2000-2001 sezonunda 34 maçta 48 gol yiyen siyah-beyazlılar, kalan 3 maçta kalesinde 3 gole daha engel olamazsa, lig tarihinde en başarısız savunma performansını sergileyecek.

-İnönü Stadı'nda tek maç kaldı-

Beşiktaş, sezon sonunda yıkılarak yeniden yapılması planlanan BJK İnönü Stadı'nda sondan bir önceki maçını Orduspor ile oynadı.
Siyah-beyazlılar, tarihi stada 33. haftadaki Gençlerbirliği maçıyla veda edecek.

-Orduspor'un deplasman kabusu sürüyor-

İstanbul'da Beşiktaş'a 2-0 yenilen Orduspor, Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son 21 maçı da kazanamadı.
Ligde rakip sahadaki son galibiyetini geçen sezonun 23. haftasında, 29 Ocak 2012'de Eskişehirspor'u 1-0 yenerek elde eden mor-beyazlı ekip, 5'i geçen sezona, 16'sı da bu sezona ait son 21 dış saha maçında 12 kez yenildi, 9 kez berabere kaldı, 3 puanı bir arada göremedi.
Orduspor, ligden düşmesi kesinleşen ilk takım Mersin İdmanyurdu ile birlikte bu sezon deplasmanda galip gelemeyen iki ekipten birisi. Mor-beyazlılar ayrıca, 9 golle, dış sahada en az gol atan takım durumunda bulunuyor.

-Orduspor puana hasret

Beşiktaş'a 2-0 yenilen Orduspor, Süper Lig'de üst üste 7. maçını kaybetti.
Ligin 24. haftadaki 4-2'lik Kardemir Karabükspor maçından sonra oynadığı 7 müsabakada da puan alamayan Karadeniz ekibi, 17. sırada kadar gerileyerek, geçen hafta lige vedan eden Mersin İdmanyurdu'nun ardından düşmeye en yakın aday haline geldi.
Son 4 maçında gol bile atamayan Orduspor, Hector Cuper'in yerine göreve getirilen teknik direktör Cevat Güler yönetiminde oynadığı Kasımpaşa ve Beşiktaş maçlarını 2-0 yetirdi.

-Beşiktaş, evinde Orduspor'a şans tanımıyor

Beşiktaş, ev sahibi takım sıfatıyla oynadığı lig maçlarında Orduspor'a galibiyet sayısında büyük üstünlük kurdu.
10'u İstanbul'da, 1'de siyah-beyazlı takımın cezası nedeniyle Antalya'da oynanan 11 maçtan 8'sini kazanan Beşiktaş, 2 maçta beraberliği bozamadı, rakibine evinde sadece 1 kez mağlup oldu.
Orduspor, Beşiktaş karşısında rakip sahada tek galibiyetini 10 Şubat 1979'da aldı, son 6 deplasman maçından puan çıkaramadı.
Siyah-beyazlılar, Orduspor'a karşı iç sahadaki maçlarında toplam 22 gol atarken, kalesinde sadece 7 gol gördü.