Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, BloombergHT Yayın Koordinatörü ve BloombergHT.com Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran'ın konuğu oldu

Pegasus'un halka arz sürecini değerlendiren Sabancı, hisse fiyatlarının yükselmesini istediğini belirterek, "Yeni yatırımcılar ne kadar para kazanırsa, onların kazandığı kadar biz de kazanacağız" dedi.

Halka arzda hisse fiyatlamasını doğru yaptıklarını belirten Sabancı, şirketin 1. çeyrek verilerini değerlendirerek "ilk 3 ay misafir sayısının yüzde 28" arttığını dile getirdi. "Bu rakamlar batıdaki havayollarıyla kıyasladığınız zaman 8-9 kat hızlı" diyen Pegasus YKB, işin riskine de değinerek "Eğer düşük maliyetli olduğumuzun havasına fazla girersek, maliyetler tekrar bilançoya girmeye başlar" yorumunu yaptı.

Sabancı, "Dünya 3 evreden geçiyor. 1940'lı, 1950'li yıllarda uçak yok. Sonra 1990'lı yıllara kadar uçak var ama pahalı. 1990'lı yıllardan bu yana da uçak var ve ucuz. Kıta Avrupası buna 1990'lı yıllarda başlıyor, ABD ise 1971'de başlıyor. Türkiye'de ucuz uçak evresi olan 3. evre 2005 yılında başladı. Şu anda Türkiye'de ucuz uçağın aldığı pay yüzde 26. Kıta Avrupa'sında düşük maliyetli uçakların pazar payı 40'ın üstünde. Ortadoğu'da bu rakam yüzde 10'un altında" dedi.  

Temettü anlayışı konusunda da yorumlarda bulunan Sabancı, "Ben şahsen temettü almayı çok severim ama Pegasus genelinde önümüzdeki dönemde, orta vadede temettü ödemeyi düşünmüyoruz" diyerek, halka yatırımlarının çok daha üstünde getiri sağlama sözü verdiklerini belirtti ve "Yani temettü ödemek bir bakıma şirketlerin bilançolarındaki parayla ne yapacaklarını bilmiyor anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.