Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in hizmet sektörü geçtiğimiz ay beklentinin altında büyüme kaydederek, imalatın hız kestiği dünyanın en büyük ikinci ekonomisi üzerinde bir baskıya daha işaret etti.

Uluslararası İstatistik Ofisi'nin imalat dışı PMI verisi Mart'ta 55.6 puandan Nisan'dan 54.5 puana geriledi.

Hizmet sektöründeki yavaşlama, resmi ve özel sektör imalat verilerinin düşmesinin ardından dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki yavaşlamanın derinleşebileceği endişelerini artırabilir. Artan kredi, aşırı kapasite kullanımı ve emlak piyasasındaki ısınma hükümetin büyümeyi destekleme imkanını sınırlayabilir.

PMI verisinin Çin ve bölgedeki aşağı yönlü riskleri artırdığını belirten Credit Agricole CIB'nin kıdemli ekonomist ve stratejistlerinden Dariusz Kowalczyk, verinin büyüme hızının daha düşük olacağına ve ekonominin daha zayıf büyüme alanına girdiğine işaret ettiğini söyledi.

Kowalczyk ayrıca hizmet verisinin politika teşviği olasılığını desteklediğini ve hükümetten 3. çeyreğin başında büyümeyi destekleyecek daha fazla yatırım beklediklerini söyledi ve hükümetin 2014'te yüzde 7 büyüme hedefi benimseyebileceğini dile getirdi.