Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Finansal hisselerin ralli yapmasıyla Çin Borsası 4 ayın en düşüğünden toparlandı.

Poly Real Estate Group Co. ve Haitong Securities Co. yüzde 2.9 değerlenerek CSI 300 Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubundaki finansal hisselerin en iyi performanslarını göstermelerine öncülük etti. İlaç üreticisi Yuannan Baiyao Group Co. ve Apple Inc.'in tedarikçilerinden Goertek Inc. rekor yükseklere tırmandı. Warren Buffett'in Berkshire Hathaway Inc.'inin de ortakları arasında yer aldığı otomobil üreticisi BYD Co., Shanghai Securities News gazetesinin, hükümetin yenilenebilir enerji araçlar için teşvik çıkarabileceği haberi üzerine yüzde 5.2 sıçradı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.8 kazançla 2,213.49 puana çıkarak 24 Aralık'tan bu yana en yükseğine tırmandı. Endeks dün özel imalat endeksinin düşüş kaydetmesinin ardından yüzde 0.2 gerilemişti. Çin'de bugün açıklanan hizmet verisi de yavaşlamaya işaret etti.

Huaxi Securities Co.'nun analistlerinden Mao Sheng, yatırımcıların dünkü kötü imalat verisini fiyatladıktan sonra bugün teknik bir sıçramanın olduğunu söyledi.

19 Nisan'dan bu yana en büyük sıçramasını kaydetmeye hazırlanan endeks dün açıklanmış kârların 11.7 katından fiyatlanarak 14 Aralık'tan bu yana en düşük değerlemesine işaret etti.

CSI 300 Endeksi yüzde 2.4 kazançla 2,508.07 puana yükselirken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1 artış kaydetti. Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 0.5 kazançla kapandı. Şanghay endeksindeki işklem hacmi bugün 30 günlük ortalamanın yüzde 7.7 üzerinde seyretti.

Şanghay endeksi, yavaşlayan ekonomik büyümenin kazançları olumsuz etkileyeceği endişesiyle 6 Şubat'taki zirvesinden yüzde 9.1 gevşedi. Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki şirketlerin yüzde 53'ünün çeyrek dönem kârı beklentinin altında kaldı.