Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İstanbul'a yapılacak ve dünyanını en büyük havalimanlarından biri olacak 3. havalimanının sözleşmesi Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) 80. kuruluş yıl dönümü olan 20 Mayıs'ta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında imzalanacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 2013 yılı 2. koordinasyon toplantısı, Devlet Hava Meydanları işletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal başkanlığında yapıldı.

2013 yatırımları ve faaliyetlerinin ele alındığı toplantının kapanışında konuşan Birdal, Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesini birlikte başardıklarını belirterek, tarihi ihalenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Birdal, bu kadar büyük bir ihalenin; sorunsuz şekilde, kamuoyu önünde her hangi bir farklı algılamaya mahal vermeden gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

-Sözleşme kuruluş yıl dönümünde-

Birdal, 20 Mayıs'ta DHMİ'nin 80.kuruluş yıl dönümünün kutlanacağını hatırlatarak, "80. kuruluş yıl dönümümüzde çifte sevinç yaşayacağız. 80. yaşımızı kutlayacağımız 20 Mayıs günü İstanbul'un yeni havalimanı ile ilgili sözleşmeyi törenle imzalayacağız. Sözleşme imza töreni, saat 10.00 da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın konferans salonunda yapılacak" dedi.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesi 3 Mayıs'ta gerçekleştirilmiş, ihalenin açık artırma bölümünde 25 yıllık kira bedeli için en yüksek teklifi, 22 milyar 152 milyon euro artı KDV ile Limak İnş. San. ve Tic. AŞ/Kolin İnş. Tur. San. ve Tic. AŞ/Cengiz İnş. San. ve Tic. AŞ/Mapa İnş. ve Tic. AŞ/Kalyon İnş. San. ve Tic. AŞ Ortak Girişim Grubu (OGG) vermişti.