Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin, "Olayı gerçekleştiren örgüt, bağlantılı olduğu kişiler tespit edildi. Bunların Suriye'deki rejim yanlısı örgütlerle ve oradaki istihbarat örgütleriyle irtibatlı oldukları tespit edildi" dedi.

Bakan Güler, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın katılımıyla valilik binasında düzenlenen basın toplantısında, ilçede üçüncü patlama yaşandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Güler, "Bir apartmanın girişinde mazot tankındaki kaynak işlemi, bu bir patlama olarak yansıtıldı. Mazot tankındaki bir tamirattan kaynaklanmış, başkaca bir patlama söz konusu değildir" dedi.

İlçede, iki noktada bomba yüklü iki araçta patlamalar meydana geldiğini hatırlatan Güler, şunları söyledi:

"Olayın faillerine yönelik tespit işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Olayı gerçekleştiren örgüt, bağlantılı olduğu kişiler tespit edildi. Bunların Suriye'deki rejim yanlısı örgütlerle ve oradaki istihbarat örgütleriyle irtibatlı oldukları tespit edildi. Malumunuz geçtiğimiz günlerde Cilvegözü'nde meydana gelen patlamada da benzer bir çalışmayı polisimiz süratle geliştirmişti. Ancak olayın hemen akabinde manipülasyon amaçlı ve olayı bazı ismi verilen örgütler üzerinden onlar gerçekleştirmiş gibi bir farklı ortam yaratılmaya ve özellikle de belirli kesimler üzerinde tahrikler ve provokasyonlar yapılmaya çalışılmaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olmalarını istiyoruz. Sayın Başbakan Yardımcımız da ifade etti, bu olayın Suriye'deki muhaliflerle ve özellikle Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılarla kesinlikle bir ilgisinin olmadığını kamuoyunun özellikle de Reyhanlılı vatandaşlarımızın, Hatay'daki vatandaşlarımızın bilmesini ve bu anlamda sosyal medya üzerinden vatandaşlarımızı belirli yönlere tahrik etmek için yapılan provokasyonlara da çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Çünkü bu tip olayların akabinde değişik amaçlı kişiler farklı yönlere çekmek isteyebilirler, bunu burada hükümetimiz adına devletimiz adına da özellikle ifade etmek istiyorum."

Bakan Güler, bir gazetecinin olayın Cilvegözü'ndeki patlamayla bağlantısı olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine "Şuanda ismini açıklamadığımız ama kendi tespitlerimizde ismi belirli olan bir örgütle ve bağlantılı olan kişilerle alakalı olduğunu biliyoruz" diye konuştu.