Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

G-7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları bankacılık kurallarının artırılmasına ve iflas eşiğindeki bankaların finansal istikrarı tehdit etmeden kapatılması için çalışmaya odaklanacaklarını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Londra yakınlarındaki Aylesbury'de düzenlenen G-7 toplantısının ardından muhabirlere yaptığı konuşmasında banka düzenlemelerine ilişkin geniş kapsamlı görüşmelerin bankaların kapatılması yollarına dair tartışmaları da içerdiğini belirterek, yetkililerin, bu noktada farklı yasaların birbirine yaklaşması konusunda net bir görüşe sahip olduklarını aktardı.

Avrupa Birliği liderleri geçtiğimiz yıl, son 3 yılda Euro Bölgesi'nde borç krizine neden olan ülkeler ve bankalar arasındaki bağlantıyı kırmak için geçtiğimiz yıl bankacılık birliği üzerine çalışmalara başladı. Avrupa bankalarına ait çözüm planı Haziran'da açıklanacak.

Hiçbir bankanın batmasına izin verilemeyecek kadar büyük boyuta ulaşmamasına yönelik çalışmaların tamamlanmasının önemini vurgulayan İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, sorunlu bankalara dair sorunları gidermeki vergi mükelleflerini korumak ve bunu küresel olarak istikrarlı bir şekilde yapabilmek için her bir yasamanın gerekli düzenlemeleri uygulamasının gerektiğini savundu.

Maliye bakanları aynı zamanda AB bankacılık birliğinin geliştirilmesinin ve bankaların bilanço tablolarının temizlenmesinin önemini tartıştıklarını aktardı.