Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yeninin, dolar karşısında 102 seviyesinin üzerine çıkarak zayıflamasıyla Asya Borsaları 3 gündür ilk kez yükseldi. Japonya dışındaki hisseler değer kaybetti.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 3.8 tırmandı. Japonya'nın en büyük 2. televizyon üreticisi Panasonics Corp.'un bu yıl kâr öngörmesinin ardından yüzde 7.6 primlendi. Güney Kore'nin en büyük kargo şirketi Hyundai Merchant Marine Co., zarar açıklamasının sonrasında yüzde 5.7 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kazançla 142.47 puana geriledi. ABD ve Avrupa'daki politika yapıcılar büyümeyi destekleme konusunda beklemede kalırken, Japonya Merkez Bankası'nın deflasyonu sonlandırmak için daha fazla önlem alacağı spekülasyonuyla endeks bu yıl yüzde 9.7 yükseldi. G-7 maliye bakanları şimdilik yendeki düşüşü hoşgöreceklerine işaret etti. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endesi yüzde 0.6 düşüşle 481.83 puana geriledi.

Japon piyasasının yendeki zayıflamanın desteğiyle iyi durumda olacağını, G-7'nin Japonya'nın agresif teşvik önlemlerine anlayışlı yaklaştığını söyleyen AMP Capital Investors Ltd.'ın dinamik varlık yatırımları müdürü Nader Naeimi, düzeltme riskinin olduğuna dikkat çekerek, risk kazanç oranının önceki aylardaki kadar
cazip olmadığını belirtti.