Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile 22 Mayıs Çarşamba başkentte karşılaşacak olan Trabzonspor'un en önemli kozlarından biri 8 golle kupadaki en golcü oyuncusu Polonyalı Adrian Mierzejewski olacak.

Bordo-mavili takıma attığı gollerle adeta hayat veren ve finale yükselmesinde büyük katkı sağlayan orta alan oyuncusu, kupadaki gol yarışında 9 golü bulunan Eskişehirsporlu Erkan Zengin'in ardından ikinci sırada yer alıyor.

Karadeniz ekibinin, gol yollarında en çok güvendiği isimlerin başında gelen Polonyalı futbolcu, Fenerbahçe karşısında gol atması halinde kupadaki gol yarışında zirvede yer alma şansı yakalayacak.
Kupada ilk olarak 5. Kademe'de Kasımpaşa ile deplasmanda oynanan ve bordo-mavili takımın 1-0 yenik götürdüğü karşılaşmanın 88. dakikasında attığı golle skoru 1-1 yaparak maçın uzatmalara gitmesini sağlayan

Adrian, daha sonra geçilen seri penaltı atışlarında rakibini eleyen takımının gruplara kalmasında büyük rol oynamıştı.

Polonyalı oyuncu, bordo-mavili takımın grupta 2-0 galip geldiği Eskişehirspor maçında 1 gol, 3-2 kazanılan Medical Park Antalyaspor maçında 2 gol, 3-0 kazanılan Mersin İdmayurdu maçında da 1 gol attı. Sivasspor ile oynanılan yarı final rövanş maçında 3 gol kaydeden Adrian, final yolculuğunda takımını taşıyan isimlerden oldu.
Adrian, gruplarda yapılan 10 maçta 23 golü bulunan bordo-mavili takımın 8'ini kaydederken, bu oyuncuyu 2'şer golle Olcan, Halil, Mustafa Yumlu ve Sapara takip etti.