Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de imalatın beklenmedik şekilde daralmasının ardından Çin Borsası metal ve tüketime bağlı şirketlerinin öncülüğünde düştü. Temel tüketim maddesi üreticileri ve teknoloji şirketleri, Kazançları ekonomik büyümeye daha az bağlı olan şirketlerin kazançlarına öncülük etti.

Değer kazanan her 5 hisseye karşılık 6 hissenin değer kaybettiği Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 2,298.29 puana geriledi. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in PMI verisi Mayıs'ta 50.4 puandan 49.6 puana geriledi. Jiangxi Copper Co., Çin'in emtia finansmanı anlaşmalarını sonlandıracağı spekülasyonuyla yüzde 1.5 değer kaybetti. BOE Technology Group Co. ve NavInfo Co., teknoloji hisseleri endeksindeki yükselişe öncü oldu.

Öncü PMI verilerinin iyi olmadığını ve yatırımcıların da bu nedenle geleneksel imalat sektörleriyle bağlantılı hisseleri önlediğini belirten Dazhong Insurance Co.'nun fon yöneticilerinden Wu Kan, yatırımcıların teknoloji ve ufak ölçekli şirketler gibi ekonomideki yapısal reformlardan yararlanacak şirketlere yöneldiğini söyledi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.2 düşüşle 2,613.33 puana geriledi. EGing Photovoltaic Technology Co., Avrupa Birliği'nin Çinli güneş enerjisi ürünlerine ithalat vergisi getireceği endişesiyle güneş enerjisi üreticilerinin düşüşünde başı çekti. Likör üreticisi Kweichow Moutai Co., Everbright Securities Co.'nun hisse-fiyat tahminini yükseltmesi sonrasında 4 ayın en yükseğine tırmandı.

Şenzen'deki küçük ölçekli şirketler endeksi ChiNext Endeksi dünkü yüzde 3.2 oranındaki düşüşlerinden toparlanarak yüzde 1.7 tırmandı. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 2.3 düşerken, Bloomberg China-US 55 Endeksi de dün yüzde 2.2 aşağıda kapandı.