Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed St. Louis Başkanı James Bullard, düşen enflasyonun bir endişe kaynağı olmaya devam ettiği sürece şu anki hızda tahvil alımına devam etmeyi desteklediğini dile getirdi.

Bugün Londra'da yaptığı bir konuşmada Bullard, "Benim kendi beklentim hedefe şu an biraz daha yakın olduğumuzdur, o yüzden enflasyonun bir süredir düşük olması ve düşük trendle devam etmesinden dolayı biraz endişeliyim" diyerek, "Tahvil alımlarını azaltmadan önce verilerden bunun bir dönüş gerçekleştireceği ve hedefimize doğru ilerleyeceğini görmek isterim" ifadelerini kullandı.

Başkan Ben S. Bernanke dün Kongre'de yaptığı bir konuşmada ABD ekonomisinin hâlâ yavaş bir seyir izlediğini ve yüksek işsizlik ve harcama kesintilerinin olduğu bir ortamda varlık alımlarının zamanından önce kesilmesinin toparlanmanın durmasına yol açabileceğini belirtti. Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) bu yıl oy kullanma hakkına sahip olan Bullard, bu ayın başlarında Fed'in tahvil alımlarına devam etmesi gerektiğini çünkü bunun şu an en iyi seçenek olduğunu dile getirmişti.

Seyircilerden gelen sorulardan birisine verdiği cevapta varlık alım hızının "verilere bağlı" olduğunu söyleyen Bullard, "İşgücü piyasası gelişme kaydediyor" ifadelerini kullandı.

Bullard ayrıca gazetecilere yaptığı açıklamada varlık alımının hızını düşürmenin şu an daha muhtemel bir seçenek olduğunu fakat enflasyonun daha fazla düşmesi halinde hızı artırmanın da gündeme gelebileceğini sözlerine ekledi.