Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:55'te güncellendi)

ABD hisseleri, Hewlett-Packard Co. rallisi ve konut satışlarındaki artış ile Çin imalat verilerindeki daralma ve yatırımcıların Fed'in teşvik yorumlarını fiyatlamasını dengeleyerek kayıplarını azalttı.

Bilgisayar üreticisi Hewlett-Packard Co., üçüncü mali çeyrek kâr tahminlerinin analistlerin beklentilerini geçmesiyle yüzde 14 artış gösterdi. Morgan Stanley ve Citigroup Inc. yüzde 0.7'den fazla düşüş yaşadılar. Ford Motor Co., Ekim 2016 itibariyle Avustralya'daki üretimlerini durduracağını açıkladıktan sonra yüzde 0.7 geriledi.

S&P 500 yüzde 0.3 düşerek New York saati ile 12:05'te 1,650.29 puan oldu. Gösterge endeksi erken saatlerde yüzde 1.2'ye varan bir düşüş yaşamıştı. Dow Jones Endeksi 1.74 puan, yani yüzde 0.1'den az oranda, artarak 15,308.91 puana yükseldi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 19 üzerinde seyretti.

Chicago merkezli RBC Global Asset Management (U.S) ABD hisse işlem direktörü Ryan Larson, "Piyasa, Çin büyümesinin yavaşlaması ve Japonya'nın hisselerindeki düşüşle birlikte, Fed yöneticilerinin varlık alımını azaltma zamanı hakkındaki çelişkili konuşmaları nedeniyle zorluk yaşıyor. Bunun sonucunda ABD'de ılımlı bir kâr alımı görüyoruz" yorumunu yaptı.


ABD hisseleri dün, Fed Başkanı Ben S. Bernanke tarafından ekonomik şartların gelişim göstermesi durumunda varlık alımı hızının gelecekteki birkaç toplantıda azaltılabileceği yorumunun yapılmasıyla birlikte düşüş yaşamıştı. Fed St. Louis Başkanı James Bullard bugün, enflasyon hakkında endişeleri olduğunu ve şu andaki tahvil alım hızının ekonomiyi teşvik etmek amacıyla sürdürülmesini tercih ettiğini söyledi.

(19:55'te güncellendi)