Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen açıklamalarıyla bu hafta piyasalarda sıkça bahsi geçen Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari, hisse senedi piyasalarındaki yükselişin çok hızlı gerçekleştiğini ve ekonominin istikrarlı bir şekilde toparlandığını belirterek, ülke hisselerindeki satışlardan kaygı duyulmaması gerektiğini söyledi.

Tokyo'da konuşan Ekonomi Bakanı Amari, Japonya Merkez Bankası'nın finansal piyasalarla yakın iletişimde olmayı sürdürdüğünü ve hükümetin de hareketleri dikkatli bir şekilde izlediğini belirtti. Amari, Topix Endeksi'nin yüzde 6.9 ile Mart 2011'deki deprem ve tsunamiden bu yana en sert düşüşünü kaydetmesi sonrasında konuştu.

Japonya'nın 10 yıllık hükümet tahvillerinin getirisinin 1 yılın en yükseğine tırmanmasının merkez bankasının likidite enjekte etme ihtiyacını artırmasıyla ülkedeki tahvil piyasalarındaki volatilite de Perşembe günü yüksek seyretti.

Japon Kabinesi üyeleri hisselerdeki ani düşüşe gerekçe olarak Çin'in imalat vergisindeki düşüşü gösterdi. HSBC Öncü Çin PMI Verisi Mayıs'ta 49.6 puana gerileyerek 7 aydır ilk kez daraldı.

Japon Kabinesi Genel sekreteri Yoshihide Suga dün erken saatlerde Japon hisselerinin hem Çin'den gelen verilere tepki verdiğini, hem de son hisse-fiyat kazançlarının öngörülmedik oranlarda olduğunu söyledi.