Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in eski başkan yardımcılarından Alan Blinder, enflasyon şahinleri Fed'in parasal genişleme önlemlerini azaltma çağrılarında bulunmasına rağmen, bu görevi yerine getirebilecek tek kişinin Ben Bernanke olduğunu söyleyerek, "Bu da Fed'in ani bir şekilde 85 milyar dolarlık aylık tahvl alımlarını azaltmayacağı anlamına geliyor" dedi.

Princeton Üniversitesi ekonomisti olan Blinder, piyasanın Fed'in içinde çok fazla görüş ayrılığı olduğunu anlamasının gerektiğini savundu. Blinder, Fed'de şahinler, kuğular ve bazı aşırı şahinler olduğunu belirterek, Kansas City Fed Başkanı Esther George'un yıl boyunca fikir ayrılığı yaşadığını, ancak Bernanke tarafının kazandığını ifade etti.

Blinder, Bernanke ve aralarında Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen ve New York Fed Başkanı William Dudley gibi isimlerin yer aldığı ortaklarının "koltuğu taşıdığını," Fed'de görüşü önem taşıyanların seslerinin, mevcut uygulamalardan çıkılmasını savunanlarınkinden çok farklı çıktığını söyledi.

Fed'in kusursuz olmadığını ve hata yapabileceğinin altını çizen Blinder, "Konuşmalar arasında kaybolan şey, her iki tarafta da hata yapılabileceği" yorumunda bulundu.