Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, İngiltere'ye "daha Avrupalı" olması çağrısında bulunarak, İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda kıtanın önemli kurumlarının dağılma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Guardian gazetesinin haberine göre Londra'da bankacılara yönelik gerçekleştirdiği konuşmada Draghi, "İngilterenin ne kadar İngiliz bir Avrupa'ya ihtiyacı varsa Avrupa'nın da o kadar Avrupalı bir İngiltere'ye ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Yerel politikalara karışmak gibi bir niyetinin olmadığını söyleyen Draghi, yine de finans sektöründekilere Avrupa ile İngiltere arasındaki bağlarının derinliğini hatırlatmak istediğini belirtti.

"Böylesine derin bağlarla Avrupa ve İngiltere ortak bir çıkarı paylaşıyor" diyen Draghi, her ikisi için de ekonomik sistemin ve özellikle finansal piyasaların düzgün fonksiyon görmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Kendisini dinleyen seyirciye bütün büyük Euro Bölgesi bankalarının Londra'da önemli şubelerinin bulunduunu hatırlatan Draghi, İngiliz bankalarının Avrupa finansal piyasalarının önde gelen oyuncuları olduğunu da sözlerine ekledi.