Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund'u 2-1 yenen Bayern Münih'in teknik direktörü Jupp Heynckes, "yoğun çalışmalarının karşılığını aldıklarını" söyledi.

Bayern Münih Teknik Direktörü Heynckes, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşma öncesi favori gösterilmelerinin yarattığı baskı nedeniyle oyunun ilk 20 dakikasında "bocalamaları" ve geri kalan dakikalarda da zorlanmalarına rağmen mücadeleyi bırakmadıklarını belirterek, "İlk yarının sonunda devre arasında yapılan taktiksel değişiklikle durumu lehimize çevirmeyi bildik" diye konuştu.

İkinci yarıdaki oyunlarıyla maçı hak eden tarafın kendileri olduğunu ifade eden Heynckes, "Bu başarıyla yoğun çalışmalarımızın karşılığını aldık" dedi.

Kariyerinde 2. kez Şampiyonlar Ligi kupası kaldıran Jupp Heynckes, teknik direktörlük geleceğiyle ilgili ise "Bayern Münih'ten 30 Haziran'da ayrılma kararını yeni almadığını, geçen yıl kaybettikleri Şampiyonlar Ligi final maçının ardından bu fikrin oluştuğunu" ifade etti.

Bundesliga şampiyonluğunun ardından Şampiyonlar Ligi Kupası'nı da kaldıran deneyimli teknik adam, 1 Haziran'da Stuttgart ile oynacakları Almanya Kupası (DFB Pokal) finalini de kazanması halinde Bayern Münih ile bir sezonda 3 kupa alarak, tarihi bir başarıya imza atmış olacak ve daha sonra yerini İspanyol meslektaşı Pep Guardiola'ya bırakacak.

-"Kalpten tebrikler Bayern Münih ve Jupp"

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp ise iki takım arasında denk bir mücadele ve finale yakışan bir oyun sergilenmesine karşın rakiplerinin kazandığını kaydederek, "Kalpten tebrikler Bayern Münih ve Jupp" dedi.

Kazananın Alman futbolu olduğunu söyleyen Klopp, "nakavt edici son yumruğu Bayer Münih'in vurduğunu" ve yenilgiyi kabul etmek zorunda olduklarını kaydetti.

Kariyerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline çıkan 45 yaşındaki teknik adam, mücadelelerine devam edeceklerini ve daha büyük başarılar elde etmek için çalışacaklarını belirtti.

-Robben: "Maç öncesinde herkes gol atacağımı söylemişti"

Attığı gol ve yaptığı asistle kupanın kazanılmasında büyük pay sahibi olan Arjen Robben, "Maç öncesinde konuştuğum herkes benim gecem olacağını ve gol atacağımı söylemişti. İnanılmaz bir duygu" ifadelerini kullandı.

Geçen yılki Şampiyonlar Ligi Finali'nde Chelsea'ye elenerek, yaşadıkları hayal kırıklığının ardından bu yıl kupayı kazanmanın kendisinde karışık duygulara yol açtığını söyleyen Hollandalı futbolcu, "Son 4 yıl içinde üçüncü finalimizdi. Şansın bir yerde bize dönmesi gerekiyordu" değerlendirmesinde bulundu.