Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'nın da katıldığı Ceo Club Buluşmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Turkcell ile ilgili gelinen noktayı değerlendirdi.

SPK Başkanı Ertaş, mevzuatta olan hükmü kararla şirketi tebliğ ettiklerini ve 30 gün süre tanıdıklarını söyledi. Ertaş, “Bu süre içerisinde ticaret kanununa göre kendi esas sözleşmenize göre Genel Kurulunuzu toplayın ve süresi bitmiş yönetim kurulu üyelerinizin yerine üyelerinizi seçin, eğer seçmezseniz mevzuat neyse o uygulanacaktır” dedi.

Mevzuata göre ise şirketin karar almasını sağlayacak asgari sayıda yönetim kurulu üyesini Sermaye Piyasası Kurulu'nun atıyor.

Vahdettin Ertaş, “Bize ihtiyaç duyulmamasını tercih ediyoruz” dedi ve arzu ettiklerinin şirketin kendi yönetim kurulu'nu toplayıp, ortakların karar alması olduğunu söyledi.

Ertaş, Turkcell'in Türkiye'nin en fazla abonesi olan şirketi olduğunu, aynı zamanda en büyük halka açık şirketlerden biri olduğunu, marka değeri açısından da böyle bir şirkete duyarsız kalamayacaklarının altını çizdi.

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş “Düşünün ki Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri ve Yönetim Kurulu yok, bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

Arzu Maliki amaliki@bloomberght.com