Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:20'de güncellendi)

Avrupa hisseleri 1 aydan fazla bir sürenin ilk haftalık düşüşünü yaşamasının ardından toparlanırken, otomobil üreticileri ve teknoloji firmaları ilerleme kaydetti.

Fransız telekomünikasyon şirketi Vivendi SA, Qatar Telecom QSC'nin Maroc Telecom SA'ya olan teklifini fonlamak için 12 milyar dolar para ayrıdığını açıklamasının ardından son iki ayda en fazla sıçrayışını gerçekleştirdi. İtalya sanayi bakanının Fiat'a fabrikalarını İtalya'da tutması için neye ihtiyacı olduğunu sormasının ardından Fiat SpA yüzde 4.4 değer kazandı. Fransız tatil yeri işletmecisi Club Mediterranee SA iki hissedardan teklif geldiğini açıklamasının ardından rekor sıçrama gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 tırmanarak 304.34 puandan kapandı. Avrupa hisseleri geçtiğimiz hafta Fed'in teşvik önlemlerini ne zaman azaltacağının sorgulanması ve Çin'de imalatın beklenmedik bir düşüş göstermesiyle gerilemişti. İngiltere'de ve ABD'de bugün piyasalar tatil nedeniyle kapalı.

Frankfurt-Trust Investment GmbH fon yöneticisi Raimund Saxinger, "Özellikle başta ABD olmak üzere oldukça güçlü bir düzeltme gördük ve öyle görünüyor ki yatırımcılar bu düzeltmenin bittiğine inanıyorlar ve piyasaya geri dönmeye hazırlar. İngiltere piyasasının kapalı olması zaten zayıf olan likidite için oldukça etkili, çok fazla hareketlilik bekleyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Stoxx 600'de işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 66 altında gerçekleşti.

Avrupa piyasalarında bugün, 17 ulusal gösterge endeksinin 15'i artış gösterdi. Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1, Almanya'da DAX yüzde 0.9 yükseldi.

(19:20'de güncellendi)