Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tayvan Devlet Başkanı Ma Ying-jeou'nun ekonomik büyümeyi desteklemek ve popülaritesini geri kazanmaya çalışması üzerine Tayvan, sigorta şirketlerinin altyapı projelerinde yatırım yapmasına izin verecek ve şirketlere para girişini sağlamak için bir fon yaratacak.

Ülkenin başbakanı Jiang Yi-huah bugün Taipei'de ada ülkesinin aynı zamanda hisse yatırımlarındaki sermaye kazanç vergisi kurallarını gözden geçirmeyi, eski otomobilleri yenileriyle takas edilmesi için nakit teşviği uygulamayı ve enerji tasarruflu ev eşyalarının teşviklendirilmesini de planladıklarını açıkladı.

Yatırım prosedürlerini kolaylaştıran ve Şubat'ta hükümetin üst düzey görevlerindeki isimlerde değişiklik yapan Ma, ekonomik ajandası kapsamında ABD ile ticaret görüşmelerine yeniden başladı ve Çin ile bağlarını güçlendirmenin yollarını aradı. Tayvan geçtiğimiz hafta bu yılın büyüme tahminini yüzde 3.59'dan yüzde 2.4'e indirdi.

Önlemlerin yatırımla birlikte yerel tüketimi de destekleyerek, ihracattaki zayıflığın aşılmasına yardımcı olması gerektiğini belirten Standard Chartered Plc'nin Taipei'deki ekonomistlerinden Tony Phoo, önlemlerin yılın ikinci yarısında büyümeyi destekleyeceğini öngördü.