Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

China Taiping Insurance Holdings Co.'nun, bağlı olduğu ana şirketin varlıklarını satın alacağını söylemesinin ardından değerlenmesi ve yendeki zayıflamanın Japon ihracatçıları desteklemesiyle Asya Borsaları 5 gün devam eden düşüşünü sonlandırdı ve artıya döndü.

Çin'in halka açık ilk deniz aşırı sigorta şirketi China Taiping yüzde 12 primlendi. Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 4.9 yükseldi. Japon tıbbi ekipman üreticisi Toho Holdings Co., yeniden sermaye yatırımı yapmak için fon artıracağını söylemesi sonrasında yüzde 5.1 değer kazandı. Tokyo Electric Power Co. yüzde 6.3 değer kaybederek Japon kamu sektörü şirketlerini aşağı taşıdı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi erken saatlerde yüzde 0.6 düşmesinin ardından yüzde 0.3 kazançla 137.32 puana çıktı. Endekste değer kaybeden her 3 hisseye karşılık 5 hisse değerlendi. Endeks Fed'in Amerikan ekonomisinin ilerleme kaydetmesiyle tahvil alımlarını azaltacağı spekülasyonu ve Çin'in imalat verisinin beklentinin altında kalmasından ötürü 5 gündür düşüş kaydediyordu.

Hâlen belirli bir pozisyonu olmayan birçok yabancı yatırımcı olduğunu belirten JP Morgan Chase&Co.'nun baş Asya ve gelişen piyasalar stratejisti Adrian Mowat, tüketici bağlantılı hisseleri tavsiye etti ve Japon hisselerinde yeniden alıma geçmeye yetecek kadar düşüş  olmuş olabileceğini söyledi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri bugün yüzde 0.4 yukarıda seyrediyor. ABD ve İngiltere borsaları dün kapalıydı.